Jag lyssnar på min kropp – det här säger den nu!

ptfia-16
Jag pratar ofta om att vi behöver lära oss att lyssna på vår kropp – oss själva. Det kan vara lättare sagt än gjort och kräver en viss övning för att man ska förstå signalerna som vi får. Ett bra sätt är att ge sig själv en stunds reflektion och känna vad kroppen försöker förmedla. Och precis det tänkte jag göra i det här inlägget.

» Jag är gasig och bubblig i magen vilket är ett tecken på stillasittande. Blir alltid så när jag reser och är ovanligt stillasittande, vilket jag ju är nu när jag är i Malmö varje vecka.

» Jag längtar så väldigt mycket efter en rejäl löprunda. Fantiserar om att få ta på mig skorna och bara släppa ut stegen. Tankarna vandrar ofta dit och jag känner i hela mitt väsen att jag behöver röra på mig.

» Jag är väldigt stel i axlarna och det känns klumpigt, som att något stoppar upp flödet. Vet att jag skulle må väldigt bra av mer regelrätt styrketräning vilket också påverkar cirkulationen positivt.

» Jag har varit väldigt trött och ovanligt segstartad på morgonen de dagar jag vaknar i Malmö, trots 8 timmars ostörd sömn. Det tolkar jag som en reaktion på att plötsligt få betydligt mer sömn av bättre sömnkvalitet efter störd sömn under 16 månader + graviditeten. Kroppen fyller på vad den behöver helt enkelt.

» Jag tänker och funderar mycket, mer än jag vanligtvis gör och jag återkommer ofta till tanken om att jag vill börja gå och prata med den person jag tidigare gick till. För att få reda ut vissa saker och bolla allt som pågår i livet med någon utomstående.

» Jag känner mig klarare i huvudet och minnet känns lite skarpare än för bara en månad sedan. Det blir helt enkelt någon typ av återhämtning för min ex-utbrända hjärna att få fokusera på bara en sak i taget (jobb och mig själv) när jag är i Malmö.

Ungefär så. Vad berättar din kropp? 

 1. Linda skriver:

  Jag läste ditt inlägg & har många gånger undrat varför min mage varit så gasig & bubblig när jag åker iväg på utbildningsdagar. Tack för att du skrev det. Det låter ju så självklart när du skriver det men har aldrig tänkt på det så.

  Just nu mår jag sådär. Är förkyld & har riktigt problem med rethosta på natten som gör att inte kan sova. Men härligt med helg. Ska försöka ta tupplurar under dagarna för att börja må bättre.

 2. E skriver:

  Min kropp säger att den är trött och ångestfylld och stressad. Men nu tar jag helg. Ska sova, äta mycket, vara utomhus, vårstäda hemma (behöver en ren känsla känner jag) och typ läsa en bra bok.

 3. Matilda skriver:

  Min kropp känns stel och otrygg, som att den vill att jag ska ge den kramar från människor som älskar mig.

  Till insomnia, jag skickar massor med styrkekramar och jag hoppas verkligen att du får må bättre så snart som möjligt ❤️

  1. Tack för din omtanke Matilda ❤️Kram!

 4. AF skriver:

  Jag är inne på min fjärde sängliggande dag med influensa. Blir alltid så nere av att bara ligga inne och får så ont för jag ligger oftast på ena sidan, det är nått som hamnar i klämm så det strålar upp smärta i huvudet. Försöker sträcka ut med lugna yoga positioner.

  Längtar efter den springlusten du beskriver, tror den kommer med våren!

  Känner mig konstant stressad över min utbildning då den är såå mastig… har dåligt samvete för att jag blivit sjuk. Hur galet? Jag kan ju inte göra nått åt det.

  Längtar efter en period i mitt liv där det är skillnad på vardag och helg. Att vara totalt ledig nångång. Inga måste. Bara vill!

 5. Sanna skriver:

  Min kropp har ont av foglossning och är tung såhär i 7månaden. Allt jag vill är att gå en igångsättning så kroppen min kan bli psykiskt o fysiskt stark igen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..