I annonssamarbete med SIDERAL FORTE

Min räddning när järndepåerna sjönk

ptfiasideral-5
ladda ned (5)
Kommer ni ihåg hur dåligt jag mådde vissa perioder under graviditeten?
Mina järndepåer var nästan tömda de första 15-16 veckorna och ingenting hjälpte. Hade ett långt uppehåll mellan besöken hos MVC (av någon anledning jag inte minns) så när jag kom nästa gång konstaterades det att järnvärdet rasat. Undra på att jag mitt mående var katastrof. Det som förvånade mig mest var att det även påverkade mig mentalt. Fick mer ångest, var nedstämd, blev arg för ingenting, hade katastroftankar och gick runt med en konstant känsla av att vara ledsen. Och tröttheten sinnessjuk. Minns att jag jämförde den här tröttheten med tröttheten när jag var sjuk i utmattningsdepression och tyckte det var både intressant och sinnessjukt att den här tröttheten var på samma nivå men ändå helt annorlunda och på vissa sätt värre (fast samtidigt såklart inte alls värre bara för att göra det ännu mer förvirrande). 
ladda ned (7)
Skrev det här inlägget 22 maj: ”dagbok från graviditeten”.

Och såhär skrev jag i ett blogginlägg i slutet av graviditeten: ”Fick konstaterat att mina järnnivåer är så gott som tömda igen. Det är alltså helt rimligt att jag idag känner mig totalt sänkt och tom på energi. Har svårt att hålla ögonen öppna och vill knappt resa mig från soffan. De tvära kasten, graviditeten, arbetsveckans intensitet, dåliga järnvärden och allt annat tar ut sin rätt så det är bara att lyssna. Vila.”

Det som räddade mig från tröttheten var att en vikarierande barnmorska på MVC rekommenderade Sideral Forte eftersom det inte påverkar magen på samma sätt som järntillskott normalt gör. Nu använder jag inte magnifika ord så ofta men jag blev nästan frälst av den här rekommendationen. Tack vare att jag kunde fylla på mina järndepåer upplevde jag att allt förändrades och tröttheten minskade, därför var det ovanligt enkelt att tacka ja till det här samarbetet. 

ptfiasideral-3
ptfiasideral-20
Även efter förlossningen
när jag förlorade 2 liter blod och var helt slut av allt järn jag förlorat (läs min förlossningsberättelse här!) så hjälpte de mig att minska tröttheten. Eftersom läkarna sa något i stil med ”du är vältränad, har bara ett barn och frisk så du behöver inte opereras, få nytt blod eller järn i dropp. Din kropp grejar det här, det tar lite tid bara så hem och vila och ät järntabletter” så fick jag åka hem och fortsätta äta järntabletterna och vänta in kroppens egen förmåga att skapa nytt blod. Fy jädrar vilken pers det var. 
ladda ned

Foto: Erik Dilexit

Jag åt den till frukost för att lätt komma ihåg den, men något som är extra bra med Sideral Forte är att man kan ta den när man vill, med eller utan måltid, och med vilka livsmedel som helst.

Så. Om ni t.ex. tränar väldigt mycket, är gravida, påverkas mycket av blodförlust vid mens eller av annan anledning behöver fylla på era järndepåer så kan jag varmt rekommendera Sideral Forte.

Läs mer här! 

 1. Tack för en fin blogg och kloka ord, du inspirerar! Vart kommer dina fantastiska tröjor ifrån som jag ser att du har i flera olika färger (turkos, grå, mörkröd)? har blivit HELT såld, såå fin!

  1. PT-Fia skriver:

   Tusen tack för värmande ord! <3 De är alla från Soft Goat! 🙂

 2. Elin skriver:

  Hej Fia!
  Tycker så mycket om din blogg och ditt genuina skrivande. Dock skaver det lite i mig när man rekommenderar läkemedel utan medicinsk kompetens ://
  Förstår att det kan vara så att du tänker att du rekommenderar ett receptfritt läkemedel och att det därmed inte kan vara ”farligt” men det är inte riktigt så enkelt.
  Om man läser på FASS så finns det ett antal kontraindikationer för användning av denna typ av produkt och som du inte nämner (vilket man alltid ska göra när man förskriver eller rekommenderar ett läkemedel, och som vi gör i vården). Det finns ju även en del biverkningar och ett terapeutiskt intervall som gör att man också bör poängtera att det finns en rekommenderad dos för läkemedlet.
  Menar inte nödvändigtvis att det är fel att rekommendera receptfria preparat men att man i så fall måste göra det ordentligt.
  Nästan alla typer av läkemedel bör intas i samråd med legitimerad sjukvårdspersonal (läk, apotekare etc).

  Tack för en fin blogg! <3

  1. PT-Fia skriver:

   Hej Elin! Tusen tack för konstruktiv kritik! För mig var det så självklart att det ska ske i samråd med läkare i och med att jag skriver att jag fick dem rekommenderat av min barnmorska – men ser nu att det skulle varit tydligare i sista meningen i slutet. Jag förtydligar. Tack för att du uppmärksammade mig på detta. Tack för att du läser! <3

 3. Samma här. Minns att jag inte orkade lyfta armarna så när jag skulle duscha satt jag på golvet under duschen och att tvätta håret kändes som att springa ett maraton. Efter förlossning förlorade jag också en massa blod men fick intravenöst järn vilket jag var väldigt glad för. En vän fick inte och hon var slut i flera månader. Helt galet att det ska vara så olika beroende på vilken läkare man får

  1. PT-Fia skriver:

   Tack för att du delar med dig om hur det var för dig! <3

 4. J skriver:

  Instämmmer i att de är bra! Och älskar dina foton till samarbeten. Dessutom har du ett glow nu, du ser ut att må bra <3

  1. PT-Fia skriver:

   Tusen tack, blir så glad att höra! <3

 5. Jättebra samarbete! Tack för att du delar med dig

  1. PT-Fia skriver:

   Blir så glad att höra att du gillar! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..