Det brast för mig så vi satt där och surade

pfia-2
Herregud, vilken skitmorgon. Hallelujah. Sov dåligt inatt och var vaken vid flera tillfällen och fick alldeles för få timmar. En lång stund så låg Edith och tittade på mig utan att verka kunna somna, på morgonen förstod jag vad hon var störd av då hon plötsligt lade en enorm slemkräk på mattan i vardagsrummet. Vi planerade om och jag hoppade över eventet för att vara hemma och se hur det utvecklade sig. Var säker på att hon inte var magsjuk eftersom det var slem och snor som behövde komma upp (hon kräks nästan alltid när hon är förkyld och varit snorig länge) men ville ändå avvakta och se för säkerhetsskull.

Eftersom hon var superpigg och glad direkt efter kräken så verkade det ännu mindre som magsjuka och när hon även ätit frukost och lekt någon timme så uteslöt jag det och gjorde oss klara för förskolan. Så hamnade vi i hallen och jag ville att hon skulle ha gummistövlar i och med att det regnar, det ville inte hon. Efter många försök och utbrott från hennes sida eftersom hon just då hatade gummistövlarna så brast det även för mig och jag skrek av frustration. Så vi satt där tillsammans på hallgolvet och surade. Efter en stund så berättade jag att jag blev arg för att jag är trött och vill att hon ska gummistövlarna för att det regnar och att mamma också blir arg ibland och sa förlåt.

Tillslut tog vi oss ner till cykelrummet för att trassla ut min cykel ur det mest opraktiska cykelstället jag sett och kom till föris som vänner. Släpade alldeles för mycket grejer och när jag upptäckte att jag hade glömt snoddar till mina vida byxor var jag på väg att strejka, ni vet när man bara vill sitta på trottoaren och gråta en skvätt för att orken tar slut. Men som tur var hörde någon min bön om att ”låt det ligga någon snodd gömd i väskan snälla snälla snälla” så jag kunde dra på dem och cykla iväg. Nu har jag landat på kontoret och känner mig lite mer i balans efter cykelturen.

Fy jädrar vad skönt det är att cykla en sväng efter en sådan morgon. Det gör det lite lättare att bryta känslan av skitdag. Det var nog om mig, hur var din morgon? 

 1. Usch sådana morgnar är inte roliga. Tack och lov blir de färre när barnen blir äldre, upplever jag iaf.
  Tack för att du delar med dig så ärligt!
  Så trött på de (tyvärr oftast) mammor som vill ge sken av att vara perfekta i alla avseenden.
  Fasiken ibland brister det, vi är människor och kan också vara stora nog att säga förlåt.

  Tack Fia!

 2. J skriver:

  Kör 48h-regeln även i sådana fall när vi som dig är säkra. Det är just sådana chansningar (som det ju är) som gör att smittor sprids…

  Tycker alltså inte att förskola efter en sådan kräk är okej överhuvudtaget.

  Men tack för att du delar med dig. Gillar när du delar med dig av vardagen med ditt barn 🙂 kram

  1. PT-Fia skriver:

   Förstår vad du menar och respekterar det. Det här var en sådan slemkräk som hon haft väldigt många gånger tidigare, alltid i samband med förkylning, därav att jag lämnade eftersom jag visste vad det var och berodde på. Hade jag inte varit helt säker så hade jag aldrig lämnat henne till föris. Värt att tillägga att hon mår bra och är frisk. Tack, vad roligt att höra! 🙂 Kram!

 3. L skriver:

  Min var rolig/lugn og fin. Har fri i dag, så jeg sov til jeg våknet av meg selv. Spiste frokost og drakk kaffe i fred og ro. Så gikk hunden og jeg på ski i det fine været! Sol og flott ute. Det gjorde seg!!

 4. Jag hade som ambition att vara tidigt på jobbet idag och precis innan jag skulle gå väser min sambo från sängen att hans kollega varnar att alla tåg är inställda mellan Malmö och Lund. Så jag tar bussen istället, får en promenad på köpet och kommer endast 5 minuter senare än vad jag tänkt. Ibland har en flyt också :).

  1. PT-Fia skriver:

   Tack för att du delar! <3

 5. Elin skriver:

  Älskar att du delar med dig av helt vardagliga vanliga situationer som alla är med om men som allt för ofta hamnar i skymundan av all perfektion på sociala medier!

  Jag vakande upp med halsont och huvudvärk och i kombination med regnet blev det en ganska seg start och jag valde att stanna hemma och plugga varvat med serietittande och halvsovande och det kunde inte känts mer välbehövligt! Du är en av dem som har gjort att denna ”snällhet” mot mig själv känns självklar. You go!!! <3

  1. PT-Fia skriver:

   Tusen tack! <3 Åh, vad det värmer! Tack! Krya på dig! Klokt att vila <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..