I annonssamarbete med VALIO

Havregurt och hållbarhetsarbete!

/ Annonssamarbete med Valio / 

ptfiaoddlygood-52
ptfia12da
Jag har ju jobbat med Valio och varit deras ambassadör sedan 2015. De är min mest trogna samarbetspartner och vi har gjort så mycket roligt tillsammans genom åren! Som reklamfilmerna med Edward Blom, seminarium i Almedalen och mängder med recept. Plus att jag fått föreläsa för deras anställda och bjuda på deras produkter på allt från mina träningsresor och gruppträningar. Helt enkelt ett företag och uppdrag som jag värdesätter enormt mycket!

Men jag var osäker på hur länge till jag skulle kunna fortsätta i och med att mejeri genererar stora utsläpp varje år och sliter på miljön. Jag luftade mina tankar med Valio och blev så glad när de både förstod och kunde berätta om det massiva hållbarhetsarbete som de gör för minska och kompensera sin påverkan.

Plus att de lanserade det växtbaserade varumärket Oddlygood förra året! De ger sig in i växtbaserat och breddar därmed sitt sortiment vilket jag tycker är riktigt coolt. I och med att jag fortfarande äter mejeriprodukter och äter mer och mer växtbaserat så stärkte det mig att fortsätta jobba tillsammans.

Jag blev även glad när ni gav så mycket uppskattning på det första inlägget om Valios hållbarhetsarbete: Läs här om du missat!

bild
Men nog om mina tankar. Jag vill introducera er för Oddlygoods nya havregurt! Den finns som naturell och med blåbär. Jag gillade inte alls växtbaserade gurtar när jag först provade dem, men smaklökarna ändras ju mer man provar och den här är god på riktigt.

Vill man börja äta mer växtbaserat så tycker jag att havredryck (som också finns i Oddlygoods sortiment) och havregurt är bra att börja med. Man behöver som sagt vänja sig med den nya smaken och sluta tänka att det ska smaka som vanlig yoghurt eller vanlig mjölk (det kommer det såklart aldrig att göra eftersom det är olika livsmedel) och smaka om och om igen. 

ptfia12d-2
ptfiaoddlygood-8
Vill avsluta med att berätta att varje inlägg som jag skriver i samarbete med Valio kommer att innehålla några rader om deras hållbarhetsarbete som känns så viktigt att lyfta. Följande får avsluta idag. Tack för att ni läste ända hit!

Valio går mot en koldioxidneutral mjölkproduktion

Jordbrukets klimatpåverkan är något som Valio verkligen har tagit på allvar. Som första större mejeriföretag börjar man nu utbilda sina bönder i något som heter kolbindande jordbruk. Det här är intressant, för genom att börja odla på rätt sätt kan markerna bättre ta upp koldioxiden från atmosfären och på så sätt minska mjölkproduktionens klimatpåverkan.

Ett jordbruk som bättre tar upp atmosfärens koldioxid (kolbindande jordbruk) får man till exempel genom att variera det man odlar, välja växter med långa rötter och ha grödor som kan förlänga växtsäsongen. Detta är en av Valios insatser för att få en helt koldioxidneutral mjölkproduktion.

Var finns koldioxidutsläppen i mjölkproduktionen?
Mer än 90 % av utsläppen uppstår på gårdarna. Det handlar om metan från kor och utsläpp från gödsel.

Vad är kolbindande jordbruk? 
Växelvis odling, ökad artrikedom och förlängd växtsäsong är exempel på metoder som förbättrar bindningen av koldioxid i jorden.

Hur fungerar det? 
Koldioxid transporteras ned i jorden genom fotosyntesen. Beroende på jordtyp och kvalitet kan koldioxiden lagras olika mycket och olika länge i jorden.

  1. Ramona skriver:

    Jag har letat men hittar ingenstans var Valios mjölk kommer från. Svenska bönder eller importerar de mjölk från Finland?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..