Podcasten Ofiltrerat: Denise Desmond

ofiltrerat
ptfia12
Den här veckan träffar jag Denise Desmond som blev den mest omskrivna i och med sin medverkan i TV-programmet Temptation Island. Vårt samtal kommer att handla om hur livet ändrades när programmet började sändas och vad som egentligen pågick bakom kulisserna.

Denise berättar om hur hon länge velat använda sina sociala medier till att prata om mobbing, efter den händelse hon utsattes för i skolan. Jag frågar om den sexighet som återkommer i hennes bilder och kritiken hon fick efter att ha poserat i tvättstugan. Denise berättar om vilka spår livet som skilsmässobarn satte i henne och vi berör bekräftelsebehov.

”Det var så konstigt, det var så många som var såhär. Som att jag har stulit Oliver. Som att jag har tagit honom. Jättekonstiga, som att jag skulle ta någon kille liksom.”

”Just nu tycker jag det är väldigt mycket såhär, du ska inte göra det här, du ska inte göra det här. Du ska inte träna för då är det hets. Du ska inte äta dåligt för då är det också dåligt. Ja men, det är väldigt många som känner sig kränkta hela tiden. Och jag, jag orkar inte riktigt alltså lägga någon stor fokus i det. Utan jag kör mitt race, jag lägger upp dom bilderna som jag står för och ja, hoppas att folk tycker att det är okej.”

”Det började med det här med mobbinggrejen. Att jag tänkte att, är det så att jag kan bli stor inom sociala medier eller att många känner igen mig. Att bara folk vet vem jag är så tror jag att folk har lättare att lyssna på mig när jag pratar om mobbing. Och att folk kanske, om man ser upp till en människa så kanske det är lättare att lyssna på den. Än om man kommer vem som helst och bara ”nu ska prata om mobbing” eller så. Så att det var min största tanke att jag vill att folk ska känna igen mig, jag vill att folk ska tycka att jag är en bra människa och att folk ska tycka om den jag är för att jag ska kunna hjälpa folk. Och lyssna på mig och bara såhär, sprida glädje och bara få folk att sluta mobbas och vara trevliga och snälla mot varandra.”

”Jag har egentligen inte kommit igång alls och jag kommer inte sitta heller jättemycket och prata om mobbing utan det var mer den här filmen som jag tänkte att jag skulle göra och så tänkte jag att jag vill att den ska komma ut till kanske alla årskurs fem klasser och att det ska bli lite såhär, det här måste visas. Och att jag sen då också skulle kunna åka runt till olika skolor och prata med folk eller prata med olika klasser. Det var väl det som var tanken.”

”Det var ganska mycket bråk mellan pappa och hans tjej då. Jag tror att det var ganska mycket därifrån, ganska tryckt stämning som jag kände att jag blev påverkad av. Så jag var ganska mycket instängd på mitt rum och såna där saker. Jag kände att det var jobbigt för pappa redan som det var så jag ville inte göra det ännu värre.”

”Det var väldigt, väldigt mycket på en gång. Mycket dödstankar och så. Vilket gjorde att jag fick panikångest. Så att redan där och då kände jag ju mycket press på mig själv att jag måste göra såna här saker för att få andra att må bra.”

Ett fullmatat avsnitt där Denise verkligen bjuder på sig själv och vågar vara personlig. Lyssna där poddar finns eller direkt här nedan.

 

  1. Blev lite trött och ledsen av avsnittet så stängde faktiskt av efter hälften.

    Det där med att se sexig ut osv och våga anspela på sexighet… Härligt i sängkammaren med sin partner, men inte utanför hemmets väggar känner jag. Särskilt när man ser snuskgubbars kommentarer och alla unga tjejföljare. En trettonårig släkting har henne som idol och hon och hennes vänner postar liknande bilder… alltså, det är ju olagligt att som vuxen ens se. Fy, känner jag.

    Hoppas i alla fall hon är trygg i sig själv och sin relation och att hennes dotter växer upp med trygg självbild <3 Vilken snygg familj de är i alla fall och vad fint namn lilla dottern har!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..