Här är era fördomar om mig! Del 1

ptfiaskl
Fördom: Att du inte alltid lever som du lär. Tex att du ofta skriver att lagom är bäst, att det är ok att inte träna mm men när det väl kommer till dig själv har du svårt för det.

Min kommentar: Intressant! Tolkar det som att du menar att jag tränar mer än lagom själv? Det stämmer inte. Har tränat betydligt mindre än jag önskat länge för att jag helt enkelt inte fått ihop det. Däremot så jobbar jag ju mycket i perioder och sitter på kvällarna trots att jag varit på kontoret på dagen så där stämmer det. Har svårt att jobba lagom, vilket jag ofta skriver om.

Fördom: Att du inte alltid är så bra på att ta kritik, ex om någon kommenterar som inte tycker precis som du. Och att om man gör det måste man skriva hjärtan och försäkra att bloggen är jättebra för annars blir kommentaren inte godkänd eller blir mött med försvarsställning.

Min kommentar: Jag upplever att jag sällan tar saker personligt och kan oftast skilja på sak och person. Håller jag inte med så skriver jag det men förväntar mig inte att alla ska tycka som jag, hur tråkigt vore inte det? Mitt kommentarsfält är inte redigerat vilket betyder att alla kommentarer släpps igenom direkt de skrivs (om man inte använder stötande ord eller väldigt många länkar då behöver de godkännas). Sedan skapar mina läsare en vänlig stämning så när kritik framförs så är det nästan alltid konstruktivt och med en ton som gör det lätt att ta till sig. Men såklart är jag ingen supermänniska kring det här, en del grejer går ju rakt in också.

Fördom: Ingen fördom kanske… Men stör mig på att du kan käka kanelbullar typ varje dag utan att gå upp i vikt.. 🙂 Jag kan ju inte ens lukta på en utan att gå upp i vikt.. haha…

Min kommentar: Hehe. Det är orättvist helt klart. Jag hade ju turen att få en hög förbränning så får mycket gratis av den.

Fördom: Att du har svårt för intimitet. Vet ej vart denna fördom kommer ifrån. Men ser dig ej som den supermysig typen som vill ligga och kramas hela nätterna eller sitta näranära i soffan. Min fördom är att du uppskattar lite space och kanske inte alltid är den som bjuder in till närhet.

Min kommentar: Oj vad intressant! Det är precis tvärtom! Jag gnäller på Kim om vi har kramats och pussats för lite och om han sitter för långt bort i soffan. Vi ligger alltid i samma position och håller handen när vi somnar. Stjäl kramar och klappar på mina kollegor här i Malmö för att jag saknar närhet så mycket när jag är här nere. Är van att få så mycket från Edith varje dag att det gör ont fysiskt när den inte kommer. Blir lite deppig om jag inte får daglig närhet.

Fördom: Jag har inga negativa fördomar om dig.. Men jag har fått för mig att du är försiktig med vilka människor som du släpper in i ditt liv, att du är sparsam med pengar, att du har lätt för att ställa för höga krav på dig själv, och att du är en känslomänniska som skrattar och gråter en hel del om dagarna. <3

Min kommentar: Det stämmer, alltihop! Släpper in väldigt få, men är du inne så finns det nästan ingenting som jag inte delar. Är i grunden sparsam. Är så trött på att spendera så mycket pengar som vi gör nu i och med att vi nyss flyttat och köper inredning. Och det du skriver om känslomänniska – precis så är det.

Fördom: Jag tycker du blir successivt magrare så har en ”fördom” om att du kanske kämpar lite med ätstörningar igen. Med det sagt så vet jag ju förstås att det inte är något man kan veta bara utifrån hur någon ser ut, men som sagt det är en dum fördom.

Min kommentar: Jag har aldrig haft någon ätstörning och att lägga på någon en sjukdom på det här sättet skulle inte jag kalla fördom. Jag tappade i vikt när jag ammade och är i grunden tunn. Har alltid sett ut såhär. Men nej, jag har ingen ätstörning och har inga jobbiga tankar kring mat.

Fördom: Plus en tyvärr på den.
Ser magrare ut hela tiden och känns som du glorifierar mat.. så himla känsligt ämne och kommentarer som dessa kan både provocera och trigga beroende på vad hjärnan söker.

Min kommentar: Glorifierar – eller så ser man den genuina matkärlek som det är. Jag har alltid älskat mat och uttrycker det på olika sätt. För mig är mat det bästa som finns och jag blir alltid glad av att prata om mat, äta och greja med mat. Det ger så mycket energi och glädje vilket jag hoppas att majoriteten ser och uppfattar. Och ärligt talat så känns det viktigt att fortsätta visa matglädje då vi så sällan ser det.

Fördom: Jag har en fördom om att du gärna sprider budskapet att man ska kunna äta allt men inte alltid men själv har du saker i din kost som du aldrig äter. Har svårt att se att du äter chips eller McDonalds. Det gör jag inte själv särskilt ofta heller men klart det händer 😉 Men har svårt att se att du på roadtrip stannar på närmsta McDonalds, tror du mer är en person som redan innan planerat att du ska stanna vid någon typ av kafé eller salladsbar.

Min kommentar: Det enda som jag inte äter är det som jag inte tycker om. Är rätt snobbig med maten och tycker inte att det är värt varken pengar eller slit på smaklökar att stanna på donken (men käkade en thailåda från Chop Chops drive in till lunch senast idag). När vi bilar till Halmstad fixar jag ofta surdegsmackor och någon croissant eller bulle – inte för att jag inte kan äta skräpmat utan för att jag tycker mackor och croissanter är så mycket godare. Man tycker om olika saker och jag älskar bröd, bullar, fika och choklad och tycker inte om lösgodis och läsk. Chips åker ner ibland, gillar det salta.

Det här var så intressant! Ångrade mig när jag postade inlägget imorse och var beredd på allt möjligt. Men det var mer intressant än läskigt. Tack för att ni delade! Det kommer ett inlägg till inom kort. Kram!

 1. Ingrid skriver:

  Känner ett behov av att ge CRED för din matinspiration! Det är helt klart en av de främsta anledningarna till att jag läser din blogg. Jag älskar mat men har trots det perioder av dålig matlust av olika anledningar, så dina matinlägg är toppen!

  Och vadå GLORIFIERA mat? hah! Såklart bra mat och en bulle här och där SKA ”glorifieras”, om en nu vill kalla det för glorifiering. Fine om det handlade om alkohol eller dyl. men HALLÅ VI SNACKAR BRA MAT.

  Så TACK för det Fia!

 2. Hej! Modigt av dig att ens göra detta inlägg. Det säger mycket om dig som person ! Du känns modig och öppen att våga detta när vi lever i en värld där alla har ”ditt tycke” på ont o gott.
  Men att skriva att du har ätstörning igen, o kommentera din kropp tycker jag är fel! Vi ska inte behöva kommentera andras kroppar ! Jag har alltid vart normalt byggd, men i gymnasiet fick jag mig en kommentar som satte sig från en vän ” du är ju äkligt smal ” .
  Jag förstog inte vart kommentaren kom från? För det spelar ingen roll om jag sagt att jag åt en kamel till lunch eller ett äpple . Ingen har rätten att kommentera någon annans kropp! Vi tjejer om några ska väl stötta varandra. Jag mådde bra i min kropp , men det fick mig att tänka o fundera över det. Jag hade aldrig kallat någon för äkligt smal, ärkligt tjock. Det är lika illa båda två!

  Men jag tror vi nånstans ska tänka att vi behöver inte kommentera andras kroppar, för ingen vet vad någon annan lider av eller gått igenom. Eller fraktiskt kanske inte lider eller gått igenom något men med kommentaren du säger skadar o sätter igång något hos den andra personen!
  Tycker du gör din blogg väldigt bra ! Du ger tips o knep på hemma träning du äter bullar o du rör på dig ! Det vi tar in i kroppen lär vi göra av med för att kroppen ska va frisk o sund! Vad kilot står på är var o ens ensak ❤️ Fortsätt var du !

 3. Ekho skriver:

  Jag kan verkligen inte hålla med om att du ´´glorifierar´´ mat! Jag känner en geniun glädje och kärlek till maten vi får se här på bloggen!
  Tycker det är viktigt eftersom, precis som du skriver, att man ser det så sällan!
  Visst tycker jag du är smal men vi alla ser olika ut och alla är vackra precis som vi är <3
  Tycker om att bli inspirerad av vad andra äter <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..