Vilka fördomar har ni om mig?

ptfiate-5
Okej, jag är ju verkligen sist på bollen här men tänker att det kanske kan vara kul ändå. Det började med att Elsa Billgren gjorde ännu ett roligt bloggkoncept – som sedan vandrade vidare i hela sociala medier-sfären och nu är det alltså min (vår) tur!

Nu får ni alltså berätta om era fördomar om mig! Så sammanställer jag dem i ett inlägg och skriver någon kommentar till. Kul? Hoppas! Och lite läskigt. Men vi kör.

Ge mig era fördomar!

 1. Att du har dålig erfarenhet av religion i allmänhet och kristendom i synnerhet. För under de många år jag följt dig(sen du förlovade dig med Kim) har du aldrig vad kag märkt ens nämt orden själ, Gud, andlighet, kristendom mm.
  Och kag tycker nog att den själsliga delen i människan är iallafall lite viktig då man pratar om hälsa. Tänker att människan består av det fysiska/kroppsliga, psykiska/mentala, andliga/själsliga.
  Men att inte tala om andlighet/själen är ju vanligt i vårt sekulariserade land.

 2. Mina fördomar om dig är att du är lugn, eftertänksam och reflekterande i det mesta du göra samt att du väljer noga och väl vilka som får komma dig nära – att du har en hög integritet 🙂

  P.s. älskar att få se mer av dig på instastorys, du verkar vara så rolig att hänga med! KRAM

 3. Jag har en fördom som är att jag tror att du är en riktigt tänkare. Som filosoferar, funderar, vrider och vänder på ämnen. Och sen stannar det inte där utan då gör du ett blogginlägg – jag är så sjukt impad på hur du kommer på att skriva om allt!! Så då tror jag att du kommer på allt eftersom du är en filosof 😅
  Kram!

 4. Min helt ogrundade fördom är att du har det väldigt ekonomiskt gott ställt i din tillvaro men att du själv inte uppfattar det så. Och att du är en sån där avundsvärd person som kan äta en bit choklad och sedan vara nöjd :).

  I övrigt tack för en fantastisk blogg! Jag känner igen mig själv i mycket av det du skriver och i min egen personlighet. Du är dock modigare än vad jag är och därför inspireras jag av dig.

 5. Svårt! På senare tid (inser att jag läst din blogg så pass länge att jag borde skriva på senare år…) känns det som att du har blivit så mycket mer öppen och också dementerat en hel del av mina fördomar om dig. Kanske är det instastorys som gör det? Innan tänkte jag att du var väääldigt korrekt, ”pretto” och ordentlig men det har kommit fram en lite flummig och flamsig/hjärtlig person i stories.

 6. Hej! Vilket fantastiskt roligt och modigt inlägg av dig att skriva 😀 Tycker att det öppnar upp för dialog och att jag kanske får mina fördomar dementerade (eller bekräftade, vem vet) istället för att gå runt och ANTA vad som är sant eller inte. Något som jag tror är väldigt viktigt i vårt samhälle idag!

  Här kommer en fördom jag har: att du lever en lyxig ”Stockholm-bloggare”-livsstil. Med det menar jag att du har råd att äta lunch på restaurang ofta, har på dig kläder av bra, dyrare märken, bor i en viss typ av lägenhet, gör gellack och ögonbryn och sådana saker samt reser en hel del. Saker som kanske inte alla kan göra! Detta tycker inte jag är något negativt om det skulle vara så, alla har ju olika förutsättningar rent ekonomiskt! Men hade varit intressant att se om den fördomen stämmer för den är ju väldigt kopplad till det jag ser här på din blogg – vilket ju inte är hela ditt liv såklart! Har också respekt över att du kanske inte vill prata om pengar på bloggen av respekt för ditt privatliv, men har ändå varit spännande med ett inlägg där du reflekterar lite kring din livsstil och hur den kanske kan uppfattas i sociala medier, om du vill såklart!

  Tack annars för en superbra blogg och för dina kloka tankar och nyfikna förhållningssätt!

 7. Hehe jag har en liten känsla av att du är lite omständig, och att jag hade trampat lite på tå runt din omgivning för att inte pusha dig för mycket… 🙂 men tycker mest av allt att du är grym på vad du gör!

 8. Jag har lyssnat några avsnitt av din podd så borde väl egentligen inte ha denna fördom.. Men Fia, jag har en fördom om att du pratar ganska snabbt. Vet inte alls vart den kommer ifrån eller vad det kan bero på.. kanske ditt härliga, rappa skriftspråk? 🙂

 9. Tänker att du är en sån där rolig och galen (positivt menat) mamma som gör allt för att ha härliga stunder tillsammans med din dotter och familj. Spontan i leken liksom 😄💗

 10. Tack för en mycket inspirerande blogg!

  Detta kanske inte riktigt är en fördom utan mer än fråga 😛
  Jag upplever att du ofta skriver lyssna på kroppen och liknande. Tänker du inte att hårdare pushning behövs ibland? Både lyssna på kroppen men ibland bara träna hårt även om man inte alltid känner för det.. vet inte om du förstår vad jag menar? Fördomen kanske är att du är rädd för att pusha på pga. din egen berättelse/erfarenhet av utbrändhet?

 11. Att du alltid äter det du är sugen på och som ser fantastiskt ut! Har svårt att se att du slänger i dig saker som inte smakar/tilltalar bara för att bli mätt, har en känsla av att mat/måltider betyder mer än så.

 12. Min fördom här är atr du är ganska stark (psykiskt). Flera verkar ju tycka att detta kan vara en dum idé att be om fördomar men de var då jag kom på att jag tror du har starkt psyke! Jag tror faktiskt att du kan läsa fördomar utan att ta åt dig och istället möta de med ”faktiskt så stämmer inte de. Synd att jag missuppfattas så men tur att jag kunde förklara nu att de inte stämmer”.

  Sen tror jag även att du har svårt att inte vara dig själv! Att även om du sitter på viktigt möte så har du ingen såndär ”stel kostym stil” utan typ att om din mage kurrar så kan du bara ”haha dags för en bulle känner jag”. Om du förstår hur jag menar 🙂

 13. En känsla är att du tar saker personligt och är känslig för kritik. Vilket många är 🙂 men det är det spontana jag kommer på.
  Ps. Du är fantastisk!

 14. Jag har en fördom om att du gärna sprider budskapet att man ska kunna äta allt men inte alltid men själv har du saker i din kost som du aldrig äter. Har svårt att se att du äter chips eller McDonalds. Det gör jag inte själv särskilt ofta heller men klart det händer 😉 Men har svårt att se att du på roadtrip stannar på närmsta McDonalds, tror du mer är en person som redan innan planerat att du ska stanna vid någon typ av kafé eller salladsbar.

 15. Jag tycker du blir successivt magrare så har en ”fördom” om att du kanske kämpar lite med ätstörningar igen. Med det sagt så vet jag ju förstås att det inte är något man kan veta bara utifrån hur någon ser ut, men som sagt det är en dum fördom.

  1. Men vänta nu ”att du kanske kämpar lite med ätstörningar igen”, Fia har inte haft någon ätstörning. Vilket hon upprepade gånger har berättat och dementerat. Hennes syster har haft en ätstörning. Så lägg inte på någon en sjukdom som dem inte har. Hoppas att kommentaren är utifrån välmening men även om den är det så tycker jag inte att det är ok. Blir faktiskt irriterad när du tar och lägger på någon en sjukdom utifrån hur du har bedömt/värderat deras kropp.

  2. Plus en tyvärr på den.
   Ser magrare ut hela tiden och känns som du glorifierar mat.. så himla känsligt ämne och kommentarer som dessa kan både provocera och trigga beroende på vad hjärnan söker.

 16. Jag har inga negativa fördomar om dig.. Men jag har fått för mig att du är försiktig med vilka människor som du släpper in i ditt liv, att du är sparsam med pengar, att du har lätt för att ställa för höga krav på dig själv, och att du är en känslomänniska som skrattar och gråter en hel del om dagarna. <3

 17. Neee gud vad läskigt att öppna upp för detta. Tänk på nu fia att det kanske finns dom som kanske passar på att spy ut lite irritation istället för att skriva om fördomar. Finns det så många fördomar om smala, vita tjejer i 30-årsåldern… perfektionist, snäll och duktig kanske. Fördomar är väl kopplade till grupper av människor inte till enskilda personer tänker jag. Var selektiv av vad du tar åt dig, det har du säkert redan tänkt men ville ändå skriva det. Du har ingen skyldighet att lyssna och svara på vad olika människor har för negativa tankar om dig. Fortsätt sprid hjärtan och kärlek. Det är inget fel i det. Men lätt att tro det om man försöker sprida glädje men folk vill plocka ner en. Kärlek 💕💕

 18. Fördom: att du har svårt för intimitet. Vet ej vart denna fördom kommer ifrån. Men ser dig ej som den supermysig typen som vill ligga och kramas hela nätterna eller sitta näranära i soffan. Min fördom är att du uppskattar lite space och kanske inte alltid är den som bjuder in till närhet.

 19. Att du inte alltid lever som du lär. Tex att du ofta skriver att lagom är bäst, att det är ok att inte träna mm men när det väl kommer till dig själv har du svårt för det.

  Och kanske att du inte alltid är så bra på att ta kritik, ex om någon kommenterar som inte tycker precis som du. Och att om man gör det måste man skriva hjärtan och försäkra att bloggen är jättebra för annars blir kommentaren inte godkänd eller blir mött med försvarsställning.

  En liten reflektion bara! 🙂

 20. Ingen fördom kanske… Men stör mig på att du kan käka kanelbullar typ varje dag utan att gå upp i vikt.. 🙂 Jag kan ju inte ens lukta på en utan att gå upp i vikt.. haha…

  Så käka på du!! o njut av livet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..