Podcasten Ofiltrerat: Jessica Frej

ptfidss-2
ofiltrerat
I den här veckans avsnitt av min podcast Ofiltrerat
träffar jag fantastiska TV-kocken och författaren Jessica Frej! Hon berättar om när hon valde att separera från sin sambo sedan 8 år tillbaka och vad som hände med henne då. Vi pratar om att önska sig saker, att hon alltid stuckit ut med sin excentriska personlighet och att hon blev retad som liten.

Jessica berättar om när hon för första gången levde själv och varför hon flyttade ifrån sin egen familj till sin pojkväns familj som femtonåring. Det och mycket mer finns i veckans avsnitt av podcasten Ofiltrerat!

”När jag gick i ettan, tvåan var jag retad i skolan och hade inte så mycket kompisar så jag bytte skola. Och det var ju jättejobbigt. Jag låtsades vara sjuk jätteofta för att slippa gå till skolan. Men jag blev aldrig nedbruten av det. Det var aldrig så att jag tog åt mig eller kände att jag var den de försökte få mig till att bli.”

”Jag var så sjukt less på det här varannan vecka livet, det här att flytta fram och tillbaka. Jag tyckte att det var svinjobbigt så då flyttade jag i princip hem till han och hans familj, han bodde hemma då. Och sen när jag var sjutton, han var tre år äldre än mig, då skaffade vi en lägenhet och flyttade dit. Det tyckte jag var jätteskönt, att liksom bara ha en fast punkt. Och där vet jag liksom inte, med facit i hand så kan jag väl tänka att ja, vi var väl kära någongång och hade det bra men jag tror också att det förhållandet var jättemycket en trygghetsgrej för mig. Att få en fast punkt och att han bodde i en kärnfamilj några syskon, mamma och pappa, middagen stod på bordet sex varje dag, det var alltid full kyl och frys. Såna där vanliga grejer som jag saknade jättemycket då.” 

”Det blev för mycket för mig. Då gick jag till vår kurator på skolan som var skigrym. Och som alla som gått i terapi någon gång vet att första sessionerna sitter man bara och gråter och får ingenting sagt och sen kan man börja jobba lite. Och då gjorde hon en så himla bra grej. Hon ritade upp allt som jag pratade om, allt som jag tänkte på och sen så strök vi över allt som inte gav någon energi tillbaka, som bara var orosgrejer, skit i det här. Och sen frågade hon, vad skulle det krävas för att du skulle känna ett lugn igen, att du skulle må bättre. Och då var det, det är det fortfarande, att jag vill bara ha en nyckel på min nyckelknippa.”

Lyssna här nedan eller där poddar finns!

 

 1. Emelie skriver:

  Hej! Har inte lyssnat klart på podden men måste säga att du är väldigt bra på intervjua!

  1. PT-Fia skriver:

   Tusen, tusen tack! Blir så glad att höra att du tycker det!

 2. Sofia skriver:

  Hej, Vill bara säga att jag tycker du gör ett så bra jobb med podden. Du är bra på att intervjua, har en bra röst att lyssna på och låter gästen träda fram. Toppenbra!

  Kram
  sofiahager på Instagram

  1. PT-Fia skriver:

   Tack tack tack! Det värmer så att höra, blir så glad! <3 <3

 3. IDA skriver:

  Hej!! Gillar verkligen din podd och du är grym på att intervjua och få till spännande samtal med alla. Det skulle vara så kul om du hade ett avsnitt med Ellinor Löfgren och pratar om hur det är att ha ADHD, jag har själv det och tycker att det är viktigt och bra att hon skriver öppet om det i sin blogg. KRAM

  1. PT-Fia skriver:

   Tusen tack för värmande ord, blir så glad! Och tack för önskemål av gäst! Kram! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..