Berättelser från mitt liv #5

P1010554
Jag har fortfarande svårt att förstå hur det kunde gå så snabbt. Jag lämnade min hemstad som en självsäker och nyfiken person med energi i överflöd. Som knappt kunde hantera det faktum att jag skulle få resa ut i världen på egen hand. Jag uppskattade mig själv och hade ett starkt självförtroende. Naiv givetvis. Redan efter ett par månader hade allt mattats av. Jag fokuserade på märkliga saker. Klädde mig annorlunda. Tog inga initiativ i sociala sammanhang. Ville mest ligga på mitt rum. Vara ifred. Jag gjorde det jag skulle och en olustig känsla bodde i mig. Jag förändrade mitt utseende till det sämre, ville inte sticka ut och letade fel på mig själv. Min energi och personlighet bleknade läskigt snabbt. Jag vet inte exakt vad det var med henne eller oss i kombination som gjorde att det blev så fel men det blev det. Min värdmamma i USA bröt ner mig stegvis. Först var jag dottern hon aldrig haft. Sedan ryckte hon upp mig ur sängen för att skälla ut mig för något som jag visste att jag inte gjort, men som jag också trodde på tillslut. Hon gav mig uppmärksamhet och omtänksamhet. Var en väninna. Visade besvikelse och blev arg. Var isdrottning för att sedan vara översvallande och ordna en fest tillägnad mig. Hon lovade och hon hotade. Jag visste aldrig. Ganska snart undvek jag att gå ner för att äta om jag var ledig. Blev fånge på övervåningen för att undvika att göra fel, undvika att finnas.

 1. Jess skriver:

  Det låter fruktansvärt, förstår inte hur vissa människor kan bete sig så jävla illa mot andra…

 2. Anonym skriver:

  Hade det lika.. Som tur var hade jag så himla bra kompisar som jag umgicks med all ledig tid! Och en superunge ❤️ men var aldrig med på familjens middagar och sånt.. Men man lär sig mycket av något sånt tyckte jag i efterhand..

 3. Tack för att du delar!

  1. PT-Fia skriver:

   Tack för att du läser! <3 <3

 4. Gina skriver:

  Fy fasen!

 5. Anonym skriver:

  Har också varit med om en hemsk värdmamma i USA, finns tyvärr fler av dem. Styrkekram till dig

  1. PT-Fia skriver:

   All styrka till dig, kram! <3 <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..