Det här har jag ätit sedan sist

ptfiasmat-4
Jamen, då var det redan dags igen! Eller redan och redan, det var en månad sedan sist men låt en kvinna leva. Nu tittar vi på vad jag ätit sedan sist! Här ovan så sitter jag vid köksbordet och har precis slängt ihop en äggröra och några avokadomackor till lunch. Jobbar hemifrån med Elin och behövde något snabbt. 
ptfiasmat-2
En extra lyxig arbetsdag i Malmö då det bjöds på den här sjuka marängen! Med frukt och bär under. Gick på skålen efteråt pga kunde inte sluta äta pga var så förbannat gott. 
ptfiasmat-3
En vegansk gryta på Fine Food i Hammarby Sjöstad. Tips om ni har vägarna förbi! De har alltid bra lunch där. Och brödet är fem plus!
ptfiasmat-5
En tanig macka med valnötter, ost och marmelad på Lilla Kafferosteriet i Malmö. 
ptfiasmat-7
”Lunch i farten” eller vad man ska kalla det. Kom tillbaka till Stockholm från Malmö och skulle in till frisören, hann precis haffa en stor acaibowl och en smoothie innan min tid började. 
ptfiasmat0
Gjorde min livs första chokladfondant med syrran i helgen. Min kockkompis Tareq sa att den var perfekt = nöjd, nöjd, nöjd. 
ptfiasmat-9
Käkade en räksoppa på Paradiset som inte var god alls. Åt desto fler sötpotatispommes istället. 
ptfiasmat-10
Och gårdagens frukost på Scandic Kramer. Det är ändå den bästa hotellfrukosten av de ställen jag bott på under dessa månader i Malmö. De hade till och med hembakat filmjölksbröd!!!

 1. Amelia skriver:

  Hej Fia! Har aldrig kommenterat men har läst din blogg sen jag vet inte hur länge. Jag älskar din blogg, en av få bloggar som får en att må genuint bra efter man klickat sig in. Känner mig som en dålig läsare som inte kommenterat (förrän nu) trots att jag uppskattat det du gör i så många år.

  Jag har en fundering. Är säker på att jag inte är ensam om dessa tankar men oftast känns det som jag är det för det pratas inte om det och det skrivs väldigt väldigt lite om det.
  Jag använder inte instagram, har noga valt ut vilka bloggar jag läser, raderat en jäkla massa ”vänner” på facebook osv osv mycket på grund av att jag känner att jag blivit påverkad av det ytliga och vill få bort så mycket som möjligt av det i min vardag. Men det kryper sig in i det verkliga livet nu, inte bara konsumtionshetsen (känner att jag kan distansera mig från den) utan ingrepp, injektioner, fillers, naglar, fake bränna, ansiktsbehandlingar för tusentals kronor, hårförlängningar, laser för hårborttagning, dyra väskor. Allt syns nu i min vardag, hos bekanta, ”vanliga svenssons”, på mitt jobb. En kväll i veckan gick jag in på youtube och såg en av våra största influensers youtube-video dök upp, jag klickade och i mitten av videon filmar hon när hon gör fillers under ögonen (för hon tycker hon ser så trött ut). Kliniken är jättebra säger hon också och berättar att hon gjort läpparna där innan och fått ett jättenaturligt resultat.
  Så sitter jag där en måndagkväll, klickar mig in på kliniken och ”resultat bilder” och snurras in i tankebanor där jag intalar mig själv att jag skulle bli snyggare om jag också fixade lite.

  Ångest. Ångest att jag inte kan välja bort det här nu utan att det här börjar bli det nya ”normala”. Ser alla dessa vackra tjejer som alla tjejer vill se ut som och killar vill ha och man vet varken ut eller in. De tär. Just tanken av att om jag blir snyggare så blir jag lyckligare.

  Hur känner du? Tänker du något kring det här med tanke på den branch du jobbar i? Pratas det om i din närhet?
  Förstår om du tycker det är privat, ville fråga dig just för att jag tycker du är så jävla bra på att ta upp sådana här ämnen <3 Kram

 2. Carro skriver:

  Du ser ut att äta så god mat!😀 har du alltid ätit ungefär liknande eller har dina smakpreferenser ändrats genom livet? 🙂

  1. PT-Fia skriver:

   Intressant fråga! 🙂 Det har nog varit ungefär samma grund men det har såklart ändrats en hel del också och jag har lärt mig tycka om andra smaker med tiden.

 3. Så mycket goda läckerheter. Älskar dessa inlägg av dig, det ger mig inspiration och matglädje, fortsätt med det 🙂
  Ha en fortsatt fin tisdagskväll!

  1. PT-Fia skriver:

   Kul att höra! 🙂 Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..