Berättelser från mitt liv #6

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minns när jag var tonåring hemma i Hedemora och fantiserade om framtiden. På något sätt så blev tunnelbanan en morot för mig. Jag fantiserade om att en dag få leva ett liv där jag åkte till jobbet med en tunnelbana. På något sätt så blev det ett kvitto på att jag tagit ifrån den lilla stad jag växte upp i och gjort något annat. Det spelade ingen roll vad jag jobbade med, var så förvirrad kring jobb att det nästan kvittade. Men jag skulle banne mig åka tunnelbana till det där jobbet. Jag minns också när jag några år senare stod i en knarrande tunnelbanevagn i Oslo, på väg till tåget som tog mig till mitt jobb i en kaffebar i ett stort köpcentrum. Jag var så lycklig när jag insåg att jag nu levde min dröm. Min dröm om att få ha tunnelbanan som en del av vardagen, för att det sade något som var viktigt för mitt tonårsjag.

Idag blir jag inte längre lycklig av tunnelbanan, men jag påminner mig själv om att jag kände så och att den längtan betyder någonting.

  1. Anna skriver:

    Vad intressant, nu när du säger det så tror jag att jag har känt lite likadant! Kommer ihåg när mamma första gången var och hälsade på och vi skulle åka in till stan i tunnelbanan, hur stolt jag var över att ”kunna” åka den. Jag bor inte mera i en stad med tunnelbana och kan emellan sakna storstaden. Men den unga versionen av mj som flyttade till storstan för att studera kan jag nu se att var väldigt naiv, jag var säker på att jag skulle åstadkomma stordåd och allt skulle gå perfekt. Nu med en mera realistisk syn på livet förstår jag att livet inte blir perfekt och att huvudsaken inte är att åstadkomma stordåd och vara duktig, vilket jag kan tänka mj att åkandet av den där tunnelbanan ha stått för. Att man på något sätt är viktig och har åstadkommit något för att man åker den. Tack för att du hela tiden delar med dj att dina tankar så att vi här på andra sidan skärmen kan får värdefulla tankeställare<3

    1. PT-Fia skriver:

      Tack för delade tankar och värmande ord. Blir så glad att du läser! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..