Han såg rakt igenom mig

ptfiasblogga-19
Jag väntade på en taxi som aldrig kom. Ringde bolaget och de upptäckte att de gjort fel med bokningen, de skickar en ny bil. Blir upphämtad samtidigt som jag är mitt uppe i ett telefonmöte med Elin. Avslutar samtalet efter en kvart och då tittar chauffören på mig och säger välkommen till bilen och ler. Jag ursäktar att jag var mitt uppe i ett samtal, han viftar bort min ursäkt och börjar sedan prata om livet. Han håller en monolog och plötsligt säger han saker som om han ser rakt in i mig, i min själ om man så vill. Kan inte återge samtalet men han säger bland annat:

”Du måste sluta söka svaren, de kommer att komma till dig”

”Du är förbannat stark men du har inte förstått det än”

Och eftersom jag är lagd åt det hållet så måste det vara meningen att taxibolaget gjorde fel så jag fick en ny taxi och att det var just han som plockade upp mig. Jag berättade inget, han såg något ändå. Han avslutar med ”du behöver inte tacka mig, jag ville bara påminna dig om vem du är” och möter min blick.

Och det gjorde han verkligen. Han påminde mig om vem jag är och vill vara. Och det märkligaste är att han sa saker som går helt i linje med det jag och min terapeut pratade om under vårt samtal i måndags!

Det är så mäktigt när man är mitt uppe i något och plötsligt så är det som att livet självt pratar med en, som när en taxichaufför ser rakt in i ens hjärta utan att man öppnat munnen.

  1. I skriver:

    Men vad häftigt!
    Jag tror också på att allt har en mening och att livet leder oss rätt, ibland med hjälp av dessa ”tecken” som kommer vår väg ner vi behöver det!

  2. Anette skriver:

    Underbart! (Och konstigt och fantastiskt. Men mest underbart.)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..