Du är otroligt självupptagen!

lfia¨
Hade skrivit en text om att jag saknar era kommentarer och att det varit färre den senaste tiden – så får jag den här kommentaren på inlägget om min livskris ↓

Skärmavbild 2019-04-14 kl. 21.56.11

Och jag hann knappt läsa den innan ni, en efter en, skrev så mycket klokt, snällt och vettigt till mitt försvar. Det enda jag kan tillägga är väl att det jag går igenom inte är kopplat till ålder (som hon som skrev verkar ha fått för sig) och att jag är väl medveten om hur väldigt priviligerad jag är i mitt liv, men det bör väl inte minska rätten att gå igenom jobbiga saker i livet? Och ingen, förutom några få utvalda, vet ju heller vad det är jag går igenom så man kanske inte ska vara så snabb på att döma.

Nog om det. Poängen i den text jag skrev men sedan raderade var att jag önskar att ni skriver en hälsning från ert liv.

Hur känner ni inför måndag? Vad var det första ni tänkte imorse? Eller något vad som helst. Det är så fint att få en inblick i ert liv!

Vill helt enkelt att ni pratar med mig. Berätta om dig! ♥

 1. Min måndag var så bra, bortsätt från megatrött pga sovit dåligt (påverkas mycket av sömnbrist..). En rolig dag på mitt nya jobb som jag trivs jättebra på, och som avrundades med en måndags-AW som innehöll mängder av sushi och en astrolog (!!) som besökte oss och berättade om våra stjärntecken, vilket jag tycker är enormt spännande!

  Hoppas din vecka blir härlig och att du får en lugn och skön påsk <3

 2. Hej,
  Känt mig allt mer sliten senaste dagarna. Yngsta dottern 1,5 år sovit så dåligt hela sitt liv och allt kulminerade när jag började jobba efter föräldraledigheten på ett nytt högpresterande jobb. Inte känt mig superstressad på jobbet men mkt att ta in och lära såklart. Jobbat 2,5 mån nu och känt lite symtom på utmattning av och till. Hade en förlossningsdepression vid dotterns födsel som jag mått bra efter en längre tid men kanske att den ligger och spökar.
  Nu senaste dagarna besvärats av yrsel, huvudvärk, känner mig konstigt bortkopplad, tappar ord, svårt att fokusera och koncentrera mig. Sover bra och känner ingen ångest, oro el nedstämdhet. Sov typ hela helgen men blev inte piggare. Borde jag sjukskriva mig eller ska jag kämpa vidare och hoppas det blir bättre?! ❤️

 3. Första dagen tillbaks på jobbet efter sjukskrivning, utmattad, sover halva dagarna, förkyld, första tanken ”det här går inte, min kropp kan inte göra det här”. Gick till jobbet ändå, borde kanske låtit bli.

 4. Jag älskar fullkomligt måndagar. Då är jag ledig! Idag unnade jag mig frisörbesök lite shopping och lunch med tillhörande champagne. Visst kan låta lite alkoholistvarning sådär. Men, det är min så kallade fredag! 😍

  Det är klart att jag med tänker på orättvisor i världen och alla inte är så priviligierade absolut. Men ska jag gå på paus för att det finns orättvisor i världen. Jag är ledsen men jag gillar att unna mig för att jag kämpar hårt!

 5. Vaknade med en känsla av tacksamhet idag. Varit borta hela helgen så var extra tacksam för att jag fick gå upp och äta frukost i mitt kök där det finns både kaffe, ägg, yoghurt och knäcke. Var också tacksam för att min pojkvän låg och sov i rummet intill. Kände mig bara så himla glad för det. Att livet är ganska fint trots allt, att han och jag, trots våra kriser, ändå kämpar vidare, möter varandra och landar tillsammans igen. Och så god frukost som sagt 😉

 6. Jag vaknade med ett ryck imorse när klockan ringde och kände nog mest: nää, inte redan?? Haha 🙂

  Men sedan klev jag upp och gjorde mig iordning för min introdag på mitt nya jobb. Det var väldigt intressant och spännande! Men som vanligt har jag fått lite intrycksbaksmälla.. så nu sitter jag, lätt snurrig i huvudet, i solen på baksidan av mammas & pappas hus. Njuter av fågelkvitter och tänker snälla tankar. Helgen som var kantades av ångest och jag försöker ta mig ifrån det destruktiva tänker jag hamnar i då. Så eftermiddagen summeras med: snälla tankar, sol och en ny bok.

  Slänger med ett boktips medan jag ändå är igång! ”Vad jag bevarat” med Wallace Stegner. En bok för den som uppskattar en hjärtlig historia om människors liv men också för den som blir lyrisk över fint formulerade och eftertänksamma meningar!

  Stor kram till er allihopa <3

 7. Jag var otroligt trött i morse men kom ut med barnen och satte igång att gräva rabatt i trädgården – lycka! När solen skiner och kroppen får jobba. Sen blev det fix med att ta fram altanmöbler och en kopp kaffe i solen 🙂

 8. Min första tanke när jag vaknade imorse: ”Gud vad stolt jag är över mig själv!” har flyttat till en ny stad och känner inte så många, men igår fick jag tummen ur och gick på en salsakurs där jag inte känner någon. På kvällen bjöd grannens son mig över på fest och efter att ha käkat middag hemma tänkte jag ”äh, jag ger det en chans, vad kan hända?”har länge dragit mig för att träffa nya människor men igår kände jag mig modig nog och det kändes toppen!

 9. Vi går alla igenom olika stadier, känslor som svallar och oro för alla möjliga saker i livet. Allas upplevelse är individuella och ingen kan påstå att våra upplevelser inte är rättfärdigade. För att fokusera på världen kan vi behöva fokusera på oss själva i perioder. Så känn dina känslor och fortsätt dela med dig det ger så otroligt mkt för många!!

  Så nog om det…är ledig på måndagar så ingen ångest om än lite ensam då jag inte har så många vänner i närheten. Liten kris i livet då jag snart fyller 30 och inte befinner mig där jag tänkte men så är livet och jag försöker ta det som det kommer! Vill avsluta med ett litet författar tips Brene Brown! Bra Ted talks böcker och snar även på Netflix! Tipps till er alla! Kram

 10. Hej hej! Ville mest säga att det är väl tur att människor har känslor även fast man lever ett privilegat liv. Och man kan liksom inte välja att bara ha ständiga tacksamhetskänslor, hela färgpaletten av olika känslor ingår i paketet människa. Tack för bloggen!

 11. Min dag började med en amningssession vid 6-snåret med min dotter Ingrid på dryga 10 veckor. Hon sprack upp i ett leende och meddelande att dagen hade börjat. Sämre sätt kan en måndag starta på! 💕 Känner mig väldigt utvald och ytterst privilegierad som hennes mamma. Simma lugnt, Fia. KRAM!

 12. Att jag även denna morgon vaknar upp med smärta trots att jag fick en bra nattsömn. Börjat med magnesium som jag tror fått bra verkan på just sömmen. Annars skönt att våren och värmen är på väg, den har varit väldigt efterlängtad hos mig!

 13. Vaknade med söndagsångesten kvar från igår. Jag får sällan söndagsångest för jag jobbar en del helger och när jag inte jobbar helg så börjar jag oftast mina pass med tisdag (jobbar natt som sjuksköterska). Men igår och imorse kändes det tungt med måndag. Tror att jag har lite för mycket planer för idag, och att min sista lediga dag innan jobb igen, är fylld av saker som bör göras. Såhär mitt inne i det är det okej, även om jag förmodligen inte är hemma förrän om fem timmar. Tänker lite att det är skönt att bocka av listan på måsten också.

 14. Mina måndagar nuförtiden är väldigt lite måndagar. Jag vaknar pigg och utvilad och känner mer och mer att jag gör bra val för min energi. Längtar efter att träna, ska ut på någon runda ikväll. Längtar tills denna fyra dagars vecka är slut – ska på vandring och SPA i påsk, men framförallt jobba min sista dag på mitt projekt som jag är less på. Längtade efter sommaren denna måndag. Alla äventyr, all energi och utomhusvistelse som väntar. Längtar efter att få träffa honom som är 60 mil bort och prata. Men har lite ont i magen också. Han sa att han vill att vi ska bli föräldrar i förra veckan, men på ett mer praktiskt än romantiskt sätt. Det finns många frågor för mig. Jag blev lite mållös faktiskt. Jag har ont i magen för att det nu finns ett vägskäl att välja väg på. Mitt veliga jag vill hellre leva utan alternativ, det som blir det blir. Denna måndag är en måndag, men det är också en måndag som känns fylld av beslut.

 15. Fyllde 18 igår och hade en så himla fin dag med familj och mina närmsta vänner som fixat överraskningsfest till mig <3 Vaknade tacksam, men också lite tom för att allt var över så snabbt (känns som det ofta blir så? När man längtat efter något länge, och sen bara är det helt plötsligt över). Känner mig även lugn i kroppen med tanke på påsklovet som ligger framför mig, en välbehövlig paus från skolan. Dock lite nervös över körkortet som snart ska tas, vill ju så gärna klara det!!

 16. Hej Fia! Idag går dagen till att hjälpa min mamma iväg på flygplatsen, ända till andra sidan jorden för att besöka min syster. Lyxar med god sallad och latte samtidigt som jag, efter att mamma åkt, passar på att sitta och plugga här lite! 🙂 Kram Emma

 17. Det första som jag tänkte på var om jag ska våga byta jobb eller inte. Får ångest av att tänka så mycket men just nu är jobbet uppochner och det är rörigt och inte särskilt kul. Men det är ett svårt val. Andra tanken var ”skönt att vabba idag ändå i det härliga vädret”. Ha en härlig dag!

 18. Gör just nu sista terminen på min master och ska snart ut i arbetslivet. Trots att jag redan fått ett jobb till hösten som jag är taggad på, har bra relationer i mitt liv, ser fram emot ett långt sommarlov och det mesta egentligen är bra så har jag haft en vårdepp med mycket ångest och trötthet. Då är det så skönt att läsa din blogg och veta att en inte är ensam om livets små dippar, och framför allt att det är okej att inte alltid vara på topp även om allting i ens liv ”på pappret” ser bra & fint ut.
  Heja dig Fia!

 19. Fia, jag kommenterar sällan, jag är en av de tysta läsarna som njuter av det du skriver, det peppar, det är på riktigt och det känns äkta. Det uppskattar jag med dig! du är inte klyschorna, du är inte bara pepp och solskensdagar och snygga, optimala (?) bilder! Du är. Och du är den som får mig att må bra. Dina inlägg känns som en kompis inlägg, inte något påklistrat tvång. Tack! Du ger mer än du förstår!

 20. Hej, trötthet och mossig i huvudet för att jag lät mig sova längre än tänkt. Planen idag var att träna innan jag börjar jobba i em, än finns tid kvar, men känner mig slö och omotiverad. Tack för en fin blogg!

 21. Första tanken när jag vaknade var att det gjorde ont i huvudet- men mindre än senaste mornarna. Och att jag hade sovit rätt bra trots totalkaoset med blodsockret igår EM och att det hade legat bara lite för lågt under natten men inte behövt åtgärdas.

  Så ser tankarna ut hos en diabetiker med kronisk spänningshuvudvärk …

 22. Hej! Jag måste säga att din blogg har blivit en favorit och att jag tycker att den är så givande. Jag har börjat fundera på att försöka få ett barn på egen hand. Känner att jag har letat efter den rätte under så lång tid nu, men utan att lyckas. Möjligheten finns ju i Sverige och jag har, vad jag anser, bra förutsättningar så som fast jobb, bostadsrätt, familj och flera nära vänner. Det enda som jag känner att jag måste fixa är körkort men det är på gång. Sen funderar jag på det faktum att barnet inte kommer att ha en pappa och att det kanske kommer att bli retat. Jag blir även lite osäker på hur jag kommer att klara allting själv. Är det någon som har erfarenheter/tankar kring detta? Kan tillägga att jag är trettio. Ha en fin dag Fia och alla läsare 🌸🌸

  1. Hej!

   Jag vill bara hojta till och säga att du är inte ensam om dessa tankar. Jag tänker så också. Många försök till att träffa kärleken har inte lett till något och jag har faktiskt gett upp. Men inte drömmen om ett barn. Och mina tankar och ”tvivel” rör samma saker. Det vore trevligt att ha någon att prata med om detta, som går igenom samma sak. Vill du kan du skicka mig ett DM på min insta, sandrajohansson3. Ha en fin dag du med!

 23. Första jag tänkte på när jag vaknade var allt som måste göras idag. Men inte på ett negativt sätt. Jag blev inte förlamad av stress och kände inte för att dra täcket över huvudet igen. I stället kände jag mig taggad och peppad. Har många måste idag som sagt. Men också stora beslut som måste fattas inom kort. Tänker på det jag lärt mig av dig och din blogg. Att vara snäll mot mig själv i påfrestande tider. Tänker på att jag kommer behöva prioritera bort en del träning i veckan pga allt som måste göras. Tanken slår mig också att för ett år sedan hade jag kört fullständigt slut på mig själv för att få in precis allt såsom träning och ”perfekt mat” i en redan fullspäckad och påfrestande vecka. Men inte nu längre. Mycket av det har jag att tacka dig för, Fia. Läser din blogg varje dag även om jag inte alltid kommenterar och dina ord följer ofta med mig i vardagen. Det har hjälpt mig otroligt mycket till att idag, denna lilla måndag i livet, kunna vakna upp och längta efter min stund med frukost och bok på morgonen i stället för att vakna med hjärtklappning över att göra-listan eller klockan 04 för att hinna klämma in träningsmåsten.

  Det jag vill säga med detta är att du fyller ett stor funktion här i bloggen när du låter dina tankar om stort och smått i livet få finnas utan att skämmas för dem, eller jämföra med andra. Stor kram till dig!

 24. Hej!
  Tack för en otroligt inspirerande och bra blogg!
  Ett önskemål på ämnen är hormonell obalans i kvinnokroppen, hetsträning och hur påverkas kvinnokroppen av för mycket träning.

  Ha en fin vecka, kram Lina

 25. Känns som väldigt mycket måndag idag, var svårt att ta sig upp ur sängen.. skönt med kortvecka och veckan avslutas med ett besök i sommarstugan med hela familjen. Väldigt skönt!
  Detta är första gången någonsin jag kommenterar på en blogg, är en flitig läsare men kommenterar aldrig. Förstår att det måste bli lite trist för dig när det enbart är envägskommunikation! Jag uppskattar verkligen din blogg och ska försöka kommentera lite mer framöver 🙂 Hoppas att du får en skön dag Fia!

 26. Det första jag tänkte var: ”hjälp, har dom ringt?!” Jag väntar nämligen besked om jag ska få ett jobb eller inte. Det står mellan mig och en annan nu i sista gallringen. Gått och väntat på samtalet i 1,5 v nu…. mår sisådär pga det.

 27. Hej!

  Det första jag tänkte när klockan ringde var att jag ville kliva upp för att hinna dricka kaffe i lugn och ro. Solen skiner där vi bor och det värmer så att våren äntligen är här. <3 Önskar dig en härlig start på veckan!

 28. Heja dig Fia, du är klok.

  Jag är påväg till första dagen på den praktik som ingår i min utbildning, känns skoj. Solen skiner och våren är på ingång, underbart!

 29. För många år sen fick jag till mig ett par ord från min moster.. Som har fått följa med mig hela livet… DU har ditt liv o ditt helvete jämför inte med andra o sänk inte dina problem för att nån annan alltid har det värre…

  Detta sa hon till mig när jag hade så dåligt samvete för att jag o min pojkvän hade haft vårt första stora gräl o jag hade gått hem i snöstorm 5km mitt i natten o tyckte att livet sög… När jag 4h senare fick reda på att hon hade mist sin 10v dotter i plötslig spädbarnsdöd. Vad var mina problem liksom….

  1. Min första kommentar… NÄÄ, måndag…sovit uselt pga katter som gått in o ut o ett rådjur som stått o skällt… Men solen lyser o det vankas långhelg..

 30. Samma här.. så trött och livskrisig. Känner mig lite rädd efter att det sköts här i Sjöstaden. Vill ha min trygga zon. Är redan så krisig så orkar inte med något mera. Har haft min kris i två år nu och längtar tills jag mår bättre. Kram!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..