Podcasten Ofiltrerat: Klara Elvgren, Tanybyklara

ptfiasblogg-17
Den här veckan träffar jag Klara Elvregn, eller Tanbyklara som hon är igenkänd som i sociala medier. Klara berättar att hon gjort slut med flera vänner det senaste året, att hon ifrågasatt mycket av det hon gör i sociala medier och att hon är trött på trenden att vi kvinnor ska hylla varandra – eftersom hon känner att det inte kommer genuint.

Vi pratar om kroppsfixering, hur vänskapsrelationer förändras och ångest Klara berättar om varför hon fortsätter att lägga upp perfekta bilder i sitt perfekta flöde och hon avslöjar hur lång vägen från idé till den perfekta bild som till slut postas faktiskt är.

ofiltrerat
Det och mycket mer hittar du i veckans avsnitt av min podcast Ofiltrerat!

”Jag har gått igenom ganska mycket breake-ups i vänskapsrelationer senaste året skulle jag säga. Och det var skittufft, det var jättejobbigt. Och vissa vänner har man umgåtts med 24/7 och sen plötsligt bara försvinner dom. Och det är verkligen som ett brake up. Och det är verkligen skitjobbigt.”

”Jag kämpade som fan med det hela hösten. Och sen halva in på vinteråret här liksom. Vi hade verkligen, om jag bara ska gå till en specifik vän då, då hade vi väl, vi kom väl lite till ett vägskäl där vi tyckte väldigt olika om saker. Och det vart väldigt mycket missförstånd och liksom så. Och där var det nog bättre för oss båda att bara bryta.”

”Min kropp har alltid varit lite ångest för mig. Jag har aldrig gillat min kropp riktigt. Min mamma hade anorexia hela sin tonår. Det har alltid levt kvar i henne. Vi har alltid haft mycket kroppsfixering. Och då har jag alltid hittat fel på mig också utefter hur vi har pratat om kroppar och så.”

”Jag hade sån ångest varje dag. Jag kom knappt upp ur sängen. Det kunde hålla i sig i perioder. Jag kunde gå med ångest kanske en vecka ibland och ibland var det jättebra. Men det var perioder, det var nog ändå fyra, fem månader som som var väldigt kämpigt. Jag kommer ihåg en morgon där det var ”pappa du får komma och hämta mig idag för jag kommer inte komma upp ur sängen idag”. 

Lyssna direkt här nedan eller där poddar finns! 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..