Till oss som har en skitdag!

ptfiasblogg0
Jag beskrev mig själv som en pusselbit som blivit intryckt i fel form, som att allt skaver. Ungefär så har det känts den senaste tiden och jag tänker att jag inte är ensam om den känslan.

Såhär är en text jag skrev för många år sedan. En text till alla oss som upplever en skitdag:

”Det är en skitdag. Den blir värre och värre ju fler timmar som går. Plötsligt står livet dig i halsen och du vill bajsa på alla klämkäcka ord och citat som folk sprider. Hopplösheten bränner febrigt i pannan och känslan av värdelöshet växer sig starkare.

Du tänker att visst, du skulle kunna ändra inställningen och tänka att du är kaptenen i din egen jäkla livsbåt och borde kunna styra skutan in i de positivas hamn. Du borde klara av att återta kontrollen och bli glad.

Du borde låta motgångarna rinna av dig som en stolt gås och känna dig odödlig av kraften att vända skitdagen till något strålande. Men du orkar inte. Vill inte.

Just idag vill du bara packa ner dig i en fluffig filt, inbilla dig att livet är meningslöst och stänga av telefonen. Få hitta någon sorts tröst i att här och nu känns precis allt piss och det är okej.

Du behöver inte bli positiv i den här stunden och du behöver inte hurtigt tänka att i morgon är en ny dag. Det duger bra att bara vilja gräva ner sig i det här tunga, mörka och lite ledsna och stanna där utan plan på fortsättning eller förändring.

Det är okej att vissa dagar eller stunder leva utan ambitionen att någonsin försöka bli glad igen och utan viljan att rycka upp sig. Just idag är det okej att det är en skitdag.

Det räcker så.”

  1. Tack för det här inlägget.❤️

  2. Hanna skriver:

    Tusen tusen tack Fia för denna text just idag. Vaknade imorse och allt jag ville göra var att sätta mig i duschen och gråta bort den här dagen. Har umgåtts med vänner och deras barn hela helgen och det gör mig glad men samtidigt gör det så ont. Allt jag vill är att få barn men min pojkvän vet inte om han vill. Och hur mycket man än vill förneka det så går mitt bäst före datum ut snart. Orkade inte vara glad idag..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..