Längtar jag någonsin bort från ekorrhjulet?

/ Innehåller en annonslänk / 

ptfiasblogg0s-4
Hej Fia! Funderar ibland över om du någonsin längtar bort från storstadslivet. Har själv flyttat till storstad från att ha bott mer naturnära och tycker att omställningen är ganska jobbig. Känner aldrig att jag kommer ut i den lugna naturen på riktigt och skulle gärna vilja höra dina tankar angående detta. Längtar du bort från ekorrhjulet eller trivs du bland alla folk och bilar?

Om jag gör! Verkligen. Det kommer till mig oftare och oftare, speciellt den senaste tiden. Drömmer om att ha en egen trädgård, om att bli trädgårdsmästare och florist och att vara i naturen dagligen på ett annat sätt än jag är idag. Varje sommar spenderar jag flera veckor i mina föräldrars sommarstuga och jag hittar ett lugn där som är så speciellt. Trivs på många sätt med livet jag lever nära stan (eller i stan beroende på hur man ser det), men ju äldre jag blir desto mer längtar jag till lugnare områden och att vara närmare naturen. Skulle aldrig ha trivts i innerstan, Hammarby Sjöstad är det mesta stad jag kan bo i för att det är vid vattnet och har Hammarbybacken och Nacka reservatet precis intill. Jag vet att jag kommer att bo närmare naturen igen, men inte riktigt när.

Jag vill veta hur det var att vara utbränd och planera ett bröllop!

Jag var inte sjuk i utmattningen när vi planerade bröllopet. Jag blev sjukskriven för utmattningsdepression vid midsommar 2012 och vi gifte oss 2016. Då hade jag kommit ur den akuta fasen och börjat jobba igen, livet gick åt rätt håll och jag mådde rätt bra. Med det sagt så var bröllopsplaneringen otroligt krävande och slitsam. Om det var för att jag varit utbränd eller för att vi hyrde en rå lokal med tusen grejer att fixa och är sådana som vill göra extra allt eller om det var kombinationen av allt är oklart, men jag blev både stressad, less och otroligt trött. Hade inte klarat av att planera ett bröllop tidigare än jag gjorde efter min utmattning.

Vad har Edith för mat-och sovrutiner? Har en son som är en månad yngre än henne så det är intressant att höra hur andra med barn i samma ålder har för rutiner.

Hon somnar strax efter kl. 19 (lite senare nu efter omställningen till sommartid) och sover till ca 06 i genomsnitt. Ibland någonstans mellan 05 och 07. En del nätter sover hon som en stock från att hon lägger sig tills det är dags att gå upp och ibland behöver vi gå in och klappa på henne, byta en blöja eller ta in henne till oss. Hon sover max en timme och en kvart på vilan på förskolan (annars somnar hon inte på kvällen). Hon äter frukost hemma med oss när vi går upp, lunch och mellanmål på föris och middag hemma ca 18. Välling innan hon somnar. Ungefär så 🙂

Var har ni köpt gardinerna?
Ellos! Annonslänk: Här!

Känner du dig osäker inom något område i livet som ofta skaver och gör sig påmint?

Ja, beskriver det ofta som att jag har två personligheter. En som är stark, trygg och självsäker med en stark självkänsla och bra självförtroende. Som vågar vara sig själv och kör på. Den andra är ångestfylld, osäker, har dålig självkänsla och har katastroftankar. Allt är fel och ingenting är självklart. Oftast så är jag i den första, men den andra finns där hela tiden. Ibland slår den ut mig hela dagar eller under en period och ibland så kommer den och tar över ett visst område eller en stund. Det här låter antagligen jätteflummigt, det är svårt att förklara. allt är jag, men ibland så tar någon av sidorna över. Är det någon som känner igen sig i det här?

Hur får ni avlastning i vardagen?
Vi har städhjälp en gång varannan vecka och en robotdammsugare som kör på rullande schema, hehe. Min lillasyster (och hennes Liam) är gulliga och hämtar Edith på förskolan och är barnvakter med jämna mellanrum. När våra föräldrar hälsar på så hjälper såklart till med Edith och är gärna barnvakt.

Jag undrar om du tycker det är känsligt att prata pengar och ekonomi?
Inte egentligen. Tror att jag är ganska öppen med det, men tycker nog att det är svårare att fråga andra om vad de tjänar än att berätta vad jag själv tjänar till exempel. Önskar att det inte ansågs så känsligt. Tycker det är nyttigt och viktigt att prata om pengar och ekonomi, både för att ha koll på sitt eget, kunna jämföra om t.ex. ens lön är på en rimlig nivå med andra i samma yrke osv.

Fortsätter svara på era frågor i kommande inlägg.

 

 1. Hanna skriver:

  Känner också igen mig så väl i de här 2 sidorna, det verkar vara ganska vanligt. Å ena sidan lugn, trygg, kompetent, å andra sidan liten, skygg, osäker, vill inte vara med av rädsla för att bli utstött osv.

  Något jag har otroligt svårt för är komplimanger, särskilt om det gäller utseende, jag bara gapgarvar och drar nån snabb kommentar på min egen bekostnad= mer gapgarv. Det kräver en verklig ansträngning av mig för att klara att ta emot en komplimang. En vän till mig som vet hur jag har det med det där, brukar ”coacha” mig lite försiktigt.
  ”Nej, Hanna, vad heter det?”
  ”Öhm…”
  ”Kom igen nu, ta ett andetag.”
  ”Tack så mycket, det var roligt att höra.” Jag lovar, det är det svåraste jag någonsin säger, mycket svårare än förlåt eller hjälp. Varför eller vad det beror på? Ingen aning.

 2. Hej skriver:

  Jag har en till fråga, kan du inte skriva en underlivsuppdate efter förlossning. Undrar hur det får med framfallet. Trot jag har fått det själv efter andra förlossningen. Känner du dig bra eller är du fortfarande instabil? Har du läst om levatorskador?

 3. Ekho skriver:

  Jag har en till fråga:

  Hur gör/gjorde du för att stärka din självkänsla ?

 4. Jag känner absolut igen mig av din beskrivning om de två sidorna i dig! Var väldigt skönt att få läsa att någon annan också har det så. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..