Podcasten Ofiltrerat: Elin intervjuar mig

ofiltrerat ptfia-2
ofiltrerat
I veckans avsnitt av min podcast får ni möta, ja mig. Det körde ihop sig med studiobokningen så jag och min projektledare elin fick hoppa in. Hon intervjuade mig och eftersom det är svårt att beskriva ett avsnitt med sig själv så bad jag henne plocka ut några citat från avsnittet. Hoppas att ni gillar det! Nästa vecka är vi tillbaka med en ny gäst igen.

”Fia innan utbrändheten var så mycket att jag hela tiden försökte vara som det förväntades. Det jag trodde att jag skulle vara och försökte passa in. Och var så utifrånstyrd hela tiden. Jag var ju aldrig hundra procent i den jag är. Vilket gjorde att allting var ju så fladdrigt och osäkert och ostabilt och jag hade ingen grund att stå på. Idag så har jag ju den här grunden som jag har spenderat de här åren efter och under min utbrändhet att bygga för att jag ska hitta någon slags trygghet i vem jag är och vad står jag för, vilka värderingar har jag, hur är jag som människa. Lära känna mig själv helt enkelt. Och hitta en grundtrygghet. Därför så, i den här jobbiga perioden så hanterar jag det på ett helt annat sätt för att nu står jag så stadigt i mig själv. Och jag bor i mig själv. Det gjorde jag inte då.” 

”Sen vad som är jobbigt i livet, det är ju upp till var och en. Det kan ju vara dödsfall för någon, det kan vara att man har en identitetskris för något annat. Man kan ju inte säga att det här är jobbigt för alla och det här är inte det. Men just när man har något man går igenom som är jobbigt så då tror jag att det utvecklar en. Och framförallt att man inte tar det för givet. Vilket jag tror är lite grunden till att må bra. För att jag tror att ta saker för givet och välmående, det finns något i det som är. Dom hör fan ihop alltså. Tar man saker för givet, nej det gör nog inte  gott för någon.” 

”Vi är lata, egoistiska jäklar. Det är så vi är formade. Vi är lata för att spara energi för att överleva. Och egoistiska för att det handlar om överlevnad hela tiden. Vi sätter ju alltid oss själva främst och vi vill överleva. Överlevnadsinstinkten slår ju allt. Och sen tror jag också att man tar ju livet för givet så länge man är i det och det är så svårt för så många, det har varit jättesvårt för mig också.”
”På ett sätt saknar jag ju ingenting. Men såhär, jag har saknat att känna mig levande en period. Och det är väl det som jag har grunnat mycket på. Det låter ganska stort och det är ganska stort. Och det är väl det jag håller på att tampas med mycket.”
Lyssna där poddar finns eller direkt här nedan ↓

    1. PT-Fia skriver:

      Åh vad roligt att höra att du tycker det! Hoppas du gillar avsnittet! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..