Podcasten Ofiltrerat: Mårten Nylén

ptfiablogg2-3
ofiltrerat
I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag tränaren Mårten Nylén! Jag upptäckte att det finns hundra artiklar och rubriker kopplat till hans namn om träning, kost och hälsa men inget personligt. Varför? Vi pratar om när han jobbade med säkerhet åt stora stjärnor, om att utvecklas och hur det faktum att han är så fyrkantig påverkar relationen till hans fru. Mårten berättar om hur det var att redan tidigt förstå att han såg annorlunda ut än de i hans omgivning och hur ett citat förändrade hans liv. Jag ställer följdfråga på följdfråga för att komma under skinnet på den mediatränade personen han är.

”Jag hade en väldigt jobbig period när jag var runt 15, 16, 17. Där tror jag också att det blev mycket att man kollade på liksom vad man kunde göra som var tillräckligt galet för att någonstans få en själv att reagera. Jag kommer ihåg där att jag ville någonstans.” 

”Jag kände att jag var tvungen att förändra någonting för det skulle inte sluta bra. Det var väldigt destruktivt och jag kände att för varje dag som gick, för varje vecka som gick det var ju inte som att det blev bättre. Utan någonstans där levde jag i landet samma-samma som jag kallar det för. […] Antingen var det att lägga allt krut på att fortsätta på samma bana jag var på eller så var det att byta spår helt. Att fortsätta hade inte tagit mig till något bra ställe alls för att jag är säker på att jag inte skulle suttit här idag i sådant fall. Så mörkt var det.” 

”Det värsta jag visste eller det värsta jag mötte när jag var yngre. Det var när äldre människor kom och sa eller påpekar som att ”oh vilken platt näsa du har eller käppkines” massa såna fula grejer. För mig tror jag att det tog mer än när det var yngre, när det var barn. Så man funderade ju väldigt mycket över sig själv. […] Det blev en stor grej. Och det blev en stor grej för att man kände att man var tvungen att bevisa att man hade rätt att vara där. Istället för att lägga tiden på, det är väl klart alla har rätt att vara där, men någonstans där på vägen har det ändå byggt mig.” 

Ett avsnitt som berör adoption, livsstil, kontrollbehov, terapi och motivation. Lyssna där poddar finns eller direkt här nedan!

  1. Superbra avsnitt. Du är en skicklig och lyhörd intervjuare. Kör på precis som du gör i allt du gör för du gör det så himla bra!!

    1. Åh, tack snälla! Det värmer! <3 Kram!

    1. Åh vad roligt att höra att du gillar det! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..