Om vi leker med tanken att det inte finns några tillfälliga möten

ptfiala
”Om vi leker med tanken att det inte finns några tillfälliga möten” sa min samtalscoach Silje. ”Vad finns det då för mening med att du mött de här personerna där du är just nu?”.

Jag svarade något om att de påminde mig om att få energi som studsar tillbaka och att jag kände mig levande i sammanhanget med dem. Och den där meningen väckte något i mig. Jag tror att det mesta har en mening. Kanske allt, men inte alltid. Vi kan se en mening med saker och ting när vi behöver det.

Där jag är nu så är det en självklar mening med att jag har träffat några personer just precis nu för att de påmint mig om sådant som jag saknat och längtar efter i livet. Någon har mött min energi med energi, en annan har påmint mig om min spirituella sida som jag nästan stängt av och en tredje påminde mig om glädje. Utan att gå in på detaljer så är det som att livet nu försöker påminna mig om sådant som jag saknat under en tid och allt blir så självklart när jag vågar lyssna.

Vi möter människor hela tiden, ibland bara händer det och ibland så drabbas vi. Fundera på vad eller vem du mött den senaste tiden.

Om vi leker med tanken att det inte finns några tillfälliga möten, vad finns det för mening med att du träffat just den eller dem just nu?

 1. J skriver:

  Så himla intressant och bra fråga. Jag är på ett ställe i livet där jag crejvar frihet. Har just gjort slut med min sambo som jag varit ihop med i 4 år, och jag har känt mig så himla lättad, också lite orolig för hur jag ska rodda allt på egen hand med kaninerna, bostad, plugg, flytt osv. Men det är som att jag får hjälp från olika håll hela tiden och jag är så himla tacksam. Har i samband med detta lärt känna en person som verkligen är superstöttande och uppmuntrande och som får mig att känna mig stark och att jag kommer klara mig. Så det känns verkligen som att universum skickat hen till mig för att hjälpa till. Är så himla tacksam över livet just nu.

  1. PT-Fia skriver:

   Tusen tack för att du delar! <3

 2. Sanna skriver:

  Kusligt inlägg då jag igår träffade en person som jag haft SÅ många frågor till, och fick mycket av det jag trott bekräftat, och så läser jag detta inlägg och inser att det verkligen var meningen! Konstigt vilka vänder livet tar oss och hur vi ser på de människor vi möter.

  1. PT-Fia skriver:

   Vad fint! Tack för att du delar <3

 3. Det där är så spännande! Har funderat mycket på det där sista tiden, jag med. Jag mötte en person under ett jobbuppdrag, vi kom från helt olika avdelningar och började prata lite med varandra. Han frågade om mina utbildningar osv. Jag trivdes inte jättebra på mitt jobb. Han berättar att de söker en tjänst, exakt inom den gren jag hade framtidsplaner för, och där mina gamla erfarenheter kom med på ett hörn. Sökte tjänsten, var lite osäker om jag skulle få den eftersom jag kanske inte hade alla rätta kvalifikationer, men fick komma på en intervju och allt kändes så rätt, och min nya chef måste ha känt samma sak för jag fick jobbet 🙂 Allt för att jag bara träffade en person under några timmar en eftermiddag. Sååå spännande!

  1. Vad spännande! Tack för att du delar! <3

 4. Sara skriver:

  Vilken spännande tanke! Den ska jag ta med mig och klura på 😊🙌🏼

  1. Blir så glad att höra att du uppskattar inlägget! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..