Kompensera den energi som läcker när livet händer

ptfiasomn
Det är ju viktigt att ta hand om sig, men inte alltid lätt att hitta motivationen till att göra det. När man går igenom något som känns jobbigt eller stjäl energi, så kanske det blir lite lättare att göra det man behöver för att fylla på som kompensation för det som dränerar. Jag har ju nämnt att jag sov dåligt en period nyligen. Hade svårt att somna och låg klarvaken och stirrade i taket. Vaknade flera gånger under natten med känslan av att inte ha sovit – som att tankarna bara fortsätter mala ni vet.

Nu har det tack och lov lättat en del och jag somnar lättare och sover bättre igen, men just det där med sömnen tar jag på största allvar. Direkt jag började bli sliten på grund av för lite sömn så försökte jag förändra något för att vända på det.

Just sömn är ju svårt att styra, men jag började gå och lägga mig tidigare, lät bli att scrolla i sängen, lade mig på spikmattan och hade en spikkudde i nacken och läste. Började prata med mina närmaste om tankarna som maler och skrev. Tillslut så somnade jag lite lättare och de senaste veckorna har det blivit bättre.

Alltså. Ibland räcker det att kompensera den energi som läcker av att livet händer. Det om något är också en typ av motivation och fullt tillräckligt när allt annat är upp och ner.

 1. Jag är trött på min ångest nu. Jag är trött på hur den begränsar mig. Jag har blivit bättre på att hantera den. Men ibland så tar den över ändå. Jag har tänkt i flera år att jag borde träffa någon för att prata om ångesten. Men jag har SÅ svårt att få tummen ur och faktiskt be om hjälp. Det tar emot, skaver och känns sjukt obekvämt. Jag vet inte vart jag ska börja.

  1. A skriver:

   Ring vårdcentralen och be om samtalsterapi! Du har rätt att få hjälp och är värd att må bra❤️

  1. PT-Fia skriver:

   Våga ta steget att be om hjälp. Det kommer att vara värt det. Be en vän hjälpa dig om det känns svårt att själva söka den. Kram till dig! Tack för att du delar <3

 2. Klara skriver:

  Hej! Vänder mig hit för inspiration då jag tycker att det brukar hänga många vanliga och kloka människor här. Jag läser läkarprogrammet och går för tillfället en etikkurs, vilket är väldigt annorlunda jämfört med kurserna vi läst tidigare men otroligt roligt. Vi har nu fått en arbetsuppgift som jag fullkomligen älskar- nämligen att göra en god gärning.

  Jag tror verkligen att de små goda sakerna som människor gör i vardagen är så viktiga och betydelsefulla, men nu när vi fått detta som uppgift skulle jag tycka att det var roligt att göra något lite större och annorlunda. Jag undrar därför om det är någon här som har något förslag? Kanske vet ni ställen i Stockholm där man kan volontära någon dag? Eller är det någon av er som behöver hjälp med något? Alla förslag uppskattas!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..