Ett första steg mot att känna mig lite mer människa

ptfiablogg-5
ptfiablogg-8
ptfiablogg-9
ptfiablogg-7
ptfiablogg-6
Veckans bilder: ↑ 

Veckans ordbajs: Fick sovmorgon både igår och idag och har lagt mig tidigt nästan hela veckan så imorse kände jag mig mer återhämtad än på länge. Ligger fortfarande back i energi och är väldigt sliten, men det är ändå ett litet steg i rätt riktning. Mamma kom igår och vi har bara tagit det lugnt och vilat oss.

Veckans prioritet: Att ta det lugnt mellan prestationerna på jobbet. Har lagt mig tidigt, unnat mig att jobba kortare dagar och bara gjort det mest nödvändiga.

Veckans träningsinsats: Bacillerna som jag fick i söndags har hållit sig kvar hela veckan så har inte blivit mer än att cykla till och från jobbet och en långpromenad idag. Nu börjar jag äntligen känna mig lite piggare så hoppas att det fortsätter så nästa vecka kan bli mer aktiv.

Veckans frukost: Blev väckt med en superfrukost som mamma, Kim och Edith hade ordnat. Croissanter, färska bär och massor med godsaker för att fira mors dag ♥

Veckans mående: Det har pendlat mellan att vara tom, sliten, svintrött, matt och känslosam till att vara glad och fyllts av energirus.

Veckans äntligen: Kunde äntligen klippa till amningsluggen när jag var hos frisören i fredags! Det tog ett år för den att gå från stubb i pannan till att komma ner till kindbenet. Så nu har jag en längre lugg som kan formas till en sådan där gardin med mittbena eller slängas åt sidan.

Veckans jobbinsats: Har haft två föreläsningar (Tyréns och Finansdepartemenet), gästat RIX FM, SVT Morgonstudion, skrivit 1-2 blogginlägg varje dag, uppdaterat instagram, stämt av med Elin, tackat ja och nej till förfrågningar och inbjudningar, skissat på en bokidé, spelat in avsnitt till min podcast Ofiltrerat, haft telefonmöte, redigerat bilder, justerat material till samarbeten osv.

Veckans aha-upplevelse: Läste kommentarerna till inlägget om Edith och mat och såg att någon skrev att de fick ångest av det. Svarade på frågan om hur vi resonerar och det är precis det, vad som fungerar för vår familj med vårt barn. Vi har bara ett barn, alltså ingenting att jämföra med och det som passar oss är inte rätt för alla, vilket jag inte heller påstod. Hoppas verkligen att ni inte tar det för att vårt sätt att tänka kring mat och Edith skulle vara något facit.

Veckans spenderarbyxa: Unnade mig att gå förbi några butiker i fredags pga saknar shorts och det blev plötsligt supervarmt. Hittade en tröja, ett par shorts och lite annat.

Hur har er vecka varit? Kram!

 1. Mia skriver:

  Hej
  Jag har slutat sova på nätterna. Har svår psykisk ohälsa i form av bla depression och tvångssyndrom. Jag har börjat ta massa sömnmedel men det hjälper inte. Är förkyld så kan inte träna. Jag har allvarliga självmordstankar och sömnlösheten gör det n.stan outhärdligt. Det är svårt att stå emot självmordstankar när livet är kronisk tortyr dygnet runt.

  1. PT-Fia skriver:

   Åh. Vet inte vad jag ska skriva. Har du någon du kan prata med? Snälla maila mig: fia@ptfia.se så försöker jag hjälpa dig att få hjälp! KRAM!

 2. Maja skriver:

  Hej! Vilken restaurang är ni på med bilden på sötpotatis och hummus? Ser sååååå gott ut och jag ska till Stockholm snart så behöver restaurangtips 😍 kram!

  1. Nina skriver:

   Tror det är Falloumi som ligger på Söder, ser ut som det på bilden

  1. PT-Fia skriver:

   Falloumi på Ringvägen 🙂

 3. Lisa J skriver:

  Åh spännande med ny bokidé!

 4. Hej! Jag har hittat din blogg nyligen och tycker jättemycket om den, ditt personliga sätt att skriva, din härliga energi, ödmjukhet och fina bilder. En fråga: maten på bilden, var kommer den ifrån? Ser drömgott ut 🙂 Kram

  1. +1 på den!! Herregud så gott det såg ut. Alla mina favoriter i en och samma bild. Halloumi, hummus, sötpotatis-fries!! Måste få veta genast! Den enda som saknas är en gratinerad chevre heheh.

  1. Sara skriver:

   100 % säker på att det är Falloumi på Ringvägen, bästa falafeln i Stockholm!

 5. Jag skulle nog kunna påstå att min vecka varit nästintill perfekt! Är i Italien och sitter i skrivande stund på en vingård och smuttar på ett glas Amarone. När man tycker att man har det som bäst, väntar en ny överraskning bakom hörnet. Jag har aldrig varit så tacksam och njutit så mycket av en resa förut som jag gjort nu!

  1. Amanda skriver:

   Hej Martina! Vad härligt det låter! Vill du berätta lite mer om din resa? Åker du på egen hand och hur har du planerat? Drömmer om att resa själv till Italien och mest bara sitta på en uteservering och dricka vin men har svårt att våga ta steget så behöver lite pepp :).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..