Det svåra i att ha massor att säga men inte kunna berätta

ptfiabloggm
God morgon, onsdag! Jag har förhoppningsvis varit ute och sprungit en runda när ni läser det här inlägget. Det är i vart fall min plan. Vi har som rutin att jag lämnar på förskolan och Kim hämtar, men idag ska jag till en mediabyrå för att intervjuas på morgonen så tänkte passa på att springa av mig innan. När jag skriver det här inlägget så är det fortfarande tisdag och jag ska snart sätta mig på cykeln och trampa hemåt. Satt nyss och bläddrade igenom bloggen för att komma på något att skriva om och kom på mig själv med att tvivla. Tvivla på om det jag skriver kan vara intressant för någon. Eller rättare sagt, insåg att det jag skriver varje dag läses av många och fick någon slags prestationsångest i att jag inte hade någonting att komma med.

Det är det som är så svårt just nu. Att ha massor att säga men inte kunna dela med sig. Det var till och med lättare när jag var sjuk och gick igenom utmattningen, då kunde jag skriva om allt jag gick igenom vilket också hjälpte.

Någon frågade om jag kommer att berätta vad jag går igenom. Ja, det tror jag. Fast inte just precis nu när jag är mitt uppe i det. Nåväl. Om ni har någon rolig önskerubrik eller tema för inlägg så vore det en fantastisk hjälp.

Hoppas att ni får skratta idag! Det är så välgörande. Man påminns om hur mycket skrattet gör när man får skratta ordentligt. Gud vilken klyscha det blir nu men ni vet vad jag menar. Jag och Elin hade ett moment igår när hon sa ”sluta jag kissar på mig” och jag svarade ”det är lugnt jag har redan kissat lite” när vi skrattade ihjäl oss åt något väldigt banalt. Kram så länge!

 1. Du måste inte berätta kära du. Vi som läser din blogg stöttar dig, ta tid på dig och var dig själv. Jag gillar att läsa din blogg och älskar när det handlar om mat och mindfulness. Heja dig!

 2. Andrea skriver:

  Jag skulle jättegärna vilja komma och höra dig föreläsa! Har inte sett några utannonseringar på din blogg. Har följt din blogg i många år och din blogg inspirerar mig till att leva ett mer hållbart liv. Brukar du mest föreläsa för företag eller föreläser du för vanliga människor också?

  1. PT-Fia skriver:

   Vad roligt! Mest företag, men är sugen på att ordna en öppen föreläsning till hösten. Återkommer om det blir aktuellt <3 Kram!

 3. Potträning och toalettsituationer om Edith. Har hon någon gång blivit förstoppad och hur kommer du göra? Finns en metod potträning på 3 dagar och en bok om det. Allt fler har sina barn blöja sent upp i åldrarna 3-4 år

 4. Sara skriver:

  En dag i bilder.
  Mellanmålstips.
  Semestertips.
  Det här gör jag på min semester.
  Min morgonrutin.
  Det här finns alltid i mitt kylskåp och skafferi.
  Bästa budgetmaten.
  En ”perfekt” lördag.
  Det här uppskattar jag hos en vän.
  Elin intervjuar.

 5. Du är fantastisk och just att du ”erkänner” din prestationsångest och skriver vad du tänker är varför jag gillar att följa dig! Så fortsätt med vad som känns bra för dig att dela med dig av!

  Önskerubriker:
  – Favoritarbetsdag med Sjödin och varför
  – Vad du gör för att unna dig, vad ger det kortsiktigt och långsiktigt (kortsiktigt, kanske för att ta sig igenom dagen/ fira något – långsiktigt, för att ha energi året runt, typ)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..