Det här har jag ätit sedan sist

ptfiamat-17
God morgon! Det blev inget mer inlägg igår som ni märkte. Kom hem från Danmark och ägnade all uppmärksamhet åt Edith så länge hon var vaken och sedan var det dusch, uppackning och allt det där roliga. Plus att jag inte visste vad jag skulle skriva … allt känns banalt när man precis skrivit om död och cancer, men livet måste ju fortsätta. Därför ägnar vi det här inlägget och sådant som ju är livets härligaste plus att jag vet hur mycket ni uppskattar detta. Här är vad jag ätit sedan sist!

Salladen ovan är alltså en förrätt. Antagligen den största förrätt jag ätit och jädra god. Med mozarella, bra vinägrett och grönsaker. 

ptfiamat-16
Efter varmrätten (som jag inte minns vad det var) så sköljde jag ner måltiden med en havrecappuccino och italiensk glass plus citronpaj med maräng. Den var tyvärr inte så mycket att hänga ner i granen men glassen var delikat! Det här var på Pane Fresco i Hammarby Sjöstad, rekommenderar. 
ptfiamat-15
Mamma var här och skämde bort oss genom att vara barnvakt och köpa goda grejer på bageriet. Åt den här ljuvliga till frukost på söndagen: Fabriques sesambröd som rostats, ett lager hasselnötskräm och plus färska hallon. *omg*
ptfiamat-14
Desserten på Sanna och Erics bröllop var fem plus! 
ptfiamat-13
En del av maten på Cubus sommarlunch. En enorm sallad med vattenmelon och fetaost måste väl ändå vara den ultimata sommarmaten? Blir alltid sugen på allt sådant här när det är så varmt. 
ptfiamat-12
”Dricker min smoothie lite avslappnat” 
ptfiamat-11
Åt en favoritlunch efter träningen. Avokado, svart ris, salmalax, picklad ingefära, chilimayo osv. Känner mig sällan så lyxig som när jag går till SPR för att träna på lunchen och beställer den här (de har café i gymmet) innan passet så den är klar när man tränat klart. 
ptfiamat-10
Åt en stödmacka från Bröd & Salt efter min och Sheilas dragning hos mediabyrån Carat. 
ptfiamat-9
Jag och Edith fick ett ryck och bakade kolakakor med ingefära i lördags. Fy jädrar vad goda de blev. Vi tog med hela laddningen till Anja och gänget och de tog slut så snabbt att Marcus blev utan. Älskar att äta dessa frysta! Många kakor gör sig bäst kalla, icke sant? 
ptfiamat-8
Fruktsallad med valnötter, grapefrukt, avokado och banan. Plus två mackor med ost och paprika och kaffe. 
ptfiamat-7
En annan frukost. Fick hugga in på det här när jag kom till Danmark i lördags. Hotellets hembakade nötbröd, äggröra, avokado med keso, lax, yoghurt, vattenmelon osv.
ptfiamat-5
Laddade upp inför min föreläsning med havrecappuccino och croissant i sängen. 
ptfiamat-3
En del av den tre rätters som vi fick i lördags kväll. Någon fisk med potatis och ärtor. Jättegott, men saknade sås? Är det bara jag som tycker att all mat behöver sås? Man kan inte göra en måltid utan sås? Alla älskar väl sås?
ptfiamat
Avslutningsvis en av de bästa hotellfrukostarna jag ätit! Det var så mycket som var fantastiskt här. Overnight oatsen till vänster som var lite värmd och toppad med inlagda nötter och rabarbercurd. Hotellets hembakade bröd igen. Hotellets hemgjorda hasselnötskräm!! Sallad med lingon och valnötter. Färskpressad juice på rödbeta, citron och äpple. Ja men ni hör ju! Det här var speciellt.

 1. Marie skriver:

  Älsk på frysts kakor 😍
  Är även helt med dig angående sås!

 2. OMG vad heter hotellet med denna magiska frulle???

 3. Sara skriver:

  Sås är livet!!!

  1. PT-Fia skriver:

   Hehe, härligt att höra att man inte är ensam! 🙂

 4. Bella skriver:

  Två saker:

  1. Frysta kakor?!?! Aldrig stött på det tidigare eller ens tänkt tanken. Men nu när du säger det… Det låter inte fy skam. Ska testas!

  2. Angående sås. Har alltid varit som du, sås eller kladd ska ingå i alla maträtter. Träffade sedan en man som avskyr allt som är såsigt, kladdigt, krämigt, gräddigt osv. Så fick lära mig att tänka om och börja laga ”torra rätter”, kändes såååå fel i början. Men nu så gillar jag det själv, sås är inte längre något måste, en skvätt olivolja kommer man långt med! 🙂

  1. PT-Fia skriver:

   Hurra, gillar att du ska testa!
   Hmm då kanske jag får testa det där med ”torra rätter” då 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..