Det här gör jag som är hälsosamt – enligt Elin

ptfiayoga-8
ptfiayoga-3
Elin: Sträcker ut kroppen i olika ytterlägen flera gånger om dagen. Det är som att din kropp vant sig med det och du själv (+ nu även jag) så ingen reagerar på om du sätter dig ner i en huksittande eller framåtfällning mitt i ett avstämningsmöte. 

Min kommentar: Gud, det har jag inte ens tänkt på men det gör jag ju. Vi har en pilatesboll på kontoret som jag brer ut mig på någon gång varje dag. Och har jag suttit för länge så är det som att kroppen drar ut sig själv på något sätt, det går av bara farten.

Elin: Äter alltid något krispigt, ”grönsakigt” till alla måltider. 

Min kommentar: Ohja! Halva måltiden sitter i krispet så att säga. Överlag så jobbar jag mycket med texturer – herregud så pretto det lät. Menar bara att jag tycker saker är absolut godast när det finns en balans mellan t.ex. något lent och krispigt eller beskt kaffe och en sötsak.

Elin: Äter när du är hungrig, slutar när du är mätt. Det är som att det kommer en tydlig signal – nu var det klappat och klart. Då kommer också alltid servetten upp på tallriken, då vet man att det är färdigätet. Samma sak gäller dryck. Det dricks så mycket som du vill ha, inte så mycket glaset/koppen innehåller. 

Min kommentar: Det här har jag inte heller reflekterat över men så är det ju. Kan inte trycka mat. Äter hellre lagom och ofta än få enorma måltider. Hehe, det där med servetten får jag höra av Kim. Han är inte så förtjust i den (o)vanan.

Elin: Dricker mycket vatten varje dag. 

Min kommentar: Alltid!

Elin: Upplever att du alltid säger nej till det du inte vill ha och ja till det du vill. I stort. Allt ifrån grejer att göra till en kopp kaffe till ett möte. Så lätt att säga ja för att det känns enklare i stunden när man egentligen inte alls vill ha kaffe utan ett glas vatten. Upplever att du alltid säger ärligt vad du vill/inte vill. 

Min kommentar: Precis. Och vill jag t.ex. fika med en bulle medan mitt sällskap bara vill ha kaffe så gör jag det ändå. Har fått många meddelanden från tjejer som känner att de inte kan välja något sött om inte andra också gör det, vilket känns så tråkigt.

Elin: Cyklar till och från jobbet. Försöker även få mig att förstå storheten i det. Förstår i teorin, absolut ej i praktiken. 

Min kommentar: Det här är nog min favorit. Den där cykelturen till och från jobbet är helig. Blir lite sur de dagar jag av någon anledning inte kan cykla. Det blir min chans att rensa huvudet på vägen hem och min chans att ladda på väg till jobbet. Cyklar oftast i tystnad men ibland så lyssnar jag på musik eller podd, dock händer det ofta att jag då stänger av efter en stund eftersom jag vill tillbaka till tystnaden.

Elin: Äter mellanmål.

Min kommentar: Oftast. Det händer att jag slarvar och missar men märker ju att energin minskar då. Mellanmål är bra!

Elin: Har ofta tyst när man lätt skulle kunna dra igång musik eller annat bakgrundsljud.

Min kommentar: Japp. Vilket jag är så glad över eftersom jag för några år sedan (innan och även långt efter min utbrändhet inte klarade av tystnaden). Den skrämde skiten ur mig.

  1. Hej Fia!

    Jag vet att det här är extremt svårt för dig att svara på, men de senaste två veckorna har jag haft en bedövande trötthet. Som att jag skulle kunna somna sittandes, orkar inte ta tag i jobb osv. Haft en del huvudvärk också. Tränar regelbundet och äter ”normalt”. Har du ett minsta lilla pyttetips på vad man kan göra? Min mens är regelbunden och inget annat jag gjort är annorlunda med mitt liv.

    Ha en fin dag! / Martina

  2. H skriver:

    Vilka bra vanor!
    Det där att äta något sött även om ingen annan gör det har jag blivit bättre på.. Men känner fortfarande att jag måste förklara mig ibland. Så sjukt egentligen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..