Du kan inte få det du vill ha om du inte är helt ärlig

ptfiablogg1-3
Jag kommer ihåg när jag fastnade i Sex and the city första gången. Hur mycket jag än älskade serien så irriterade det mig att kvinnorna alltid pratade ärligt och öppet med varandra om problemen som de upplevde i relationerna, men inte med sina pojkvänner som de faktiskt gällde. Och relationerna höll inte eftersom ingen var helt ärlig och inte fick en chans att göra något åt det.

Och det där vill jag prata om. För hur ofta gör vi inte det här märkliga i livet? Pratar med alla andra om problem eller sådant som vi är missnöjda med, men undviker att prata med den som det gäller. Om vi bara pratar med andra så kan vi ju inte förvänta oss att den förändring vi önskar ska ske, oavsett om det handlar om chefens beteende, någon i familjen, hur man alltid blir bemött i en viss situation eller liknande. Det går att applicera på det mesta.

Det är såklart lättare sagt än gjort. Jag har själv varit konflikträdd i större delar av mitt liv och jobbar hela tiden på det. Vi behöver uppmärksamma beteendet och försöka att bli rakare i vår kommunikation. Pratar vi alltid med andra än den det faktiskt berör så kommer ju ingenting att förändras.

Känner ni igen det jag menar? Dela gärna era tankar kring detta!

 1. Anonym skriver:

  Upplever att det är så vanligt att folk pratar om andras svagheter/beteende/annat bakom ryggen. Vill någon att man ska ändra något vill man ju hellre att de är ärliga med det än att höra det bakvägen och bli sårad.

  1. PT-Fia skriver:

   Tack för delade tankar, kram! <3

 2. Lina skriver:

  Så intressant att du tar upp detta!

  Jag lärde mig väldigt tidigt att i de flesta fall blir en situation/relation värre när man pratar med andra. För i slutändan är det bara du och den andra parten som vet exakt hela innehållet av relationen och en utomstående individ kan aldrig förstå till fullo hur situationen egentligen ser ut. Därför får man ofta subjektiva/missvisande råd av närstående.

  Klart man behöver prata, ösa ur sig allt inombords eller bolla med en vän eller dylikt men många gånger tror jag vi vet svaren själva inombords, utan råd. Just för att det som sagt aldrig går att få med allt i en situation till en utomstående.

  Av mina erfarenheter har konflikter växt sig större när jag tagit råd av någon annan, vilket också ofta hände för brudarna i SATC 😉

  Kramar!

  1. PT-Fia skriver:

   Tack för att du delar dina tankar! <3 Kram!

 3. S skriver:

  Den träffade verkligen mig. Jag har så lätt att prata illa om min partner till andra men inte just mina åsikter till honom. Men har börjat bli betydligt bättre och vår relation blir också bättre ❤️

  1. PT-Fia skriver:

   <3 Tack för att du delar!

 4. Eira skriver:

  wow. vad den texten va träffande

 5. Vera skriver:

  Ja! Exakt så är det. Min psykolog sa en gång åt mig att ”om du inte vågar vara ärlig med att du är öppen för en relation, så kommer det inte att hända” och jag sa ”men vet du vad, om jag säger så så kommer folk att skratta ihjäl sig”. Men hon hade verkligen så rätt och idag övar jag på att uttrycka ”om jag träffar rätt person så är jag absolut redo för en relation” för hur skulle de annars veta det?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..