Det här har jag ätit sedan sist

matinspiration
Hej och välkomna till ett nytt ”det här har jag ätit sedan sist”! Jag vet att det inte var så väldigt längesedan sist, men har ätit så mycket gött att det bara måste delas.

Vi inleder starkt med midsommar i en skål eller vad man ska kalla det för. Efter firande med vänner och Edith somnat så landade jag i soffan med vispad grädde, jordgubbar och resterna av kolakakorna med ingefära som jag och Edith bakat. 

matinspiration-2
Var på ett matlagningsevent med LG och Zeinas kitchen där vi lagade det här goda. Linsbiffarna var otroliga! Ska göra dem igen och dela receptet. Kan för övrigt rekommendera er att följa Zeina om ni vill ha inspiration i köket. Så mycket gött som hon gör!
matinspiration-3
Det här ser kanske inte mycket ut för världen men jädrar vad gott det var! Sesampanerad halloumi och köpebea tillsammans med en kall potatissallad som jag blandade ihop av det som fanns i kylen. Vattenmelon, groddar, avokado, överbliven färskpotatis, solroskärnor, rädisor osv. plus citron, olivolja, flingsalt, svartpeppar och balsamvinäger.
matinspiration-5
Åt den här skålen med overnight oats hos Patrikssons och blev väldigt förtjust. Overnight oats kan bli ganska torrt men den här var perfekt. 
matinspiration-6
Jobbar hemifrån med min prao-elev. Pausar för lunch med stekta ägg, melon och knäckebröd. 
matinspiration-12
matinspiration-8
Kim lagade den här monstermiddagen när Stina och Mallis kom över spontant (spontant som i att det bestämdes några timmar innan). Fiskpaket (officiellt så låg de på grillen men gasolen var slut så de åkte in i ugnen) med sparris och färskpotatis. 
matinspiration-14
Efter middagen blev det såklart kaffe och kaka. 
matinspiration-9
Lyxfika från Magnus Johanssons bageri som en del av min morsdag-present. Har ni inte varit där så rekommenderar jag en tur om ni är i närheten. Har nog varit där i snitt en gång i veckan sedan jag flyttade till Hammarby Sjöstad 2011. ÄLSKAR det här stället. 
matinspiration-13
Jag och Elin inledde vår kreativa dag med en ordentlig frukost. Allt annat vore orimligt!
matinspiration-15
Jag och Eddan shoppar mat. I vanliga fall stannar vi alltid här för att trycka en banan (mest hon då) men den här gången försökte jag tänka högt. 
matinspiration-16
Hängde med syrran och käkade bananpannkakor. Fick slänga ett antal pga de höll inte ihop i någon stekpanna. Tack och lov så klev plättlaggen in styrde upp det hela. 
matinspiration-17
En dessert som Kim gjorde bestående av vaniljkvarg, havresmul, rabarbekompott och färska hallon. GODIS!
matinspiration-18
Jag och Elin promenerade runt Djurgården för att ha ett så kallat ”walk and talk” under vår kreativa dag. Upptäckte att hon aldrig ätit livets räkmacka så såg det som min plikt som medmänniska att bjuda henne på den. Sagt och gjort så tryckte vi den här godsaken som avslutning på promenadmötet. Fint!
matinspiration-21
Kim lagade en fantastisk tre rätters där den här var först ut. Någon slags smördegsbit med löjrom och créme fraiche.
matinspiration-23
Har gått tillbaka till den mest beroendeframkallande mackan jag vet: Bra rostat bröd, olivolja, port salut, bra tomater, flingsalt och basilika. Ni måste prova om ni inte redan gjort det! Hårt bröd som på bilden ovan funkar men rostat är absolut godast.
matinspiration-24
Som den här imorse ↑ Plus persika med Paradisets egna mandelsmör. *dreglar*
matinspiration-11
Och avslutningsvis dagens lunch, en chevrésallad från Lilla P.

Puh. Blir helt salig av all den här goda maten. Tänk att det finns så mycket gott att äta där ute! Nu ska jag cykla till Årsta för att hänga med Sanna och Emelie. Kram!

 1. Herre så mkt gott!!! Blir alltid så inspirerad av dina matinlägg 😘

 2. Lisa J skriver:

  Älskar dessa inlägg!
  Och relaterar så mycket till just detta, haha:
  -Följer Zeina slaviskt, och har lagat linsbiffarna ni åt – så goda!
  -Njutit av jordgubbar och grädde häromkvällen (fast det har väl alla pga midsommar?)
  -Käkat massa halloumi denna vecka
  -Tidigare jobbat på Magnus Johanssons
  -Varit PT åt Sannas man

  Ha en ljuvlig vecka!

  1. PT-Fia skriver:

   Hahah vad fint!! :))

 3. Ekho skriver:

  Hej Fia och tack för ett inspirerande inlägg med go mat!

  Jag har en fråga.. När du drabbades av utmattning och depression fick du problem med koncentrationen och minnet?
  Jag drabbades av paniksyndrom för ungefär 4-5 år sedan och nu på senare tid när jag börjar må bättre så kan jag fortfarande inte hänga med i en hel film, jag kan inte läsa en längre text eller en bok för jag tappar koncentrationen..
  Detta gör mig så fruktansvärt ledsen för egentligen älskar jag läsa, analysera och utvärdera böcker, artiklar osv.. men tyvärr räcker inte orken 🙁

  Hur har du upplevt detta?

  Många kramar <3

  1. PT-Fia skriver:

   Tusen tack för värmande ord och för att du delar med dig. Skulle det vara okej om jag lyfte dina frågor till ett eget inlägg på bloggen? Varma kramar! <3

   1. Ekho skriver:

    Det är helt ok Fia!
    Kanske är det någon mer som har samma problem!

    Kram <3

   1. Ekho skriver:

    Ja det är helt ok Fia!

    Kanske är det någon mer som har liknande problem

    Kram !

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..