Podcasten Ofiltrerat: Anna Haag

ptfiaofiltreratannahaag
I veckans avsnitt möter jag skidstjärnan Anna Haag! Det var så roligt att få träffa Anna som jag ju följt slaviskt hela hennes karriär. Vårt samtal kom att handla om vad elitidrott egentligen är och innebär – och hon säger att hon inte uppmuntrar någon att börja med den eftersom det begränsar livet så mycket. Vi pratar om hennes och Emils relation och hur det är att leva så tätt inpå varandra, både som kärlekspar, kollegor och varumärke. Vi pratar hennes relation till sin kropp, hur hon kraschade totalt när hon lade av med skidorna och vad som hände sedan. Det och mycket mer finns i veckans avsnitt av Ofiltrerat!

Lyssna direkt här nedan eller där poddar finns ↓

”Jag är ju en sån som älskar att pusha mina gränser. På alla sätt. Och då måste man ju på något sätt lägga bort det där, att lyssna på kroppen. Och det har ju jag varit expert på. Speciellt där efter mina första framgångar. Då ville man ju så mycket mer. Och då ville man pusha mycket mer. Jag har verkligen kört mig själv i botten många gånger.”

”Jag blev deprimerad. Men under en väldigt kort tid. Jag fick verkligen omvärdera vad jag vill ha ut av livet och vad jag vill göra. Jag är ju väldigt tacksam att jag fick den här riktiga smällen för ofta får man bara lite bumps in the road och du lär dig inte så mycket. Du kanske bara kör på till nästa gupp i vägen. Men jag fick den här riktiga kraschlandningen. Vilket gör att man verkligen omvärderar det man gör och det man tycker är kul.” 

”Jag har verkligen gått en berg och dalbana med hur min kropp har sett ut, hur jag har respekterat min kropp, hur jag inte har respekterat den. Det har varit otroligt lärorikt men jag skulle ju önska man på något sätt skulle kunna dela med sig mer av sina erfarenheter. Att man inte behöver vara så hård mot sig själv. Att det faktiskt inte handlar om hur kroppen rent fysiskt ser ut. Utan faktiskt hur du använder din kropp.” 

”Jag tror att min identitet sitter väldigt mycket i min kropp. Det har den gjort sedan jag var liten. Jag älskar att vara stark. Det är något i det jag går igång på. Jag kan verkligen offra saker för att få ha den känslan i kroppen. Och på något sätt har jag nog omedvetet tagit det beslutet att jag ska fortsätta vara en stark tjej.” 

”Elitidrott är inte hälsa. Inte någonstans. På ett sätt skulle jag inte rekommendera någon att börja med elitidrott. För elitidrott handlar om uppoffringar. Jag kan uppmuntra barn och unga att följa sina drömmar och se vart det leder. Men jag skulle aldrig uppmuntra dig som är 30 och har fått barn att börja med elitidrott. För att ditt liv kommer bli så begränsat.” 

”När jag kraschlandade där. Så ringde Emil min psykolog, min brorsa tog hjälp och pratade med min nutritionist som hade väldigt bra koll på mig. Så dom tillsammans lyfte upp mig så att jag vågade och kunde börja jobba med det. Det här var ju bara några dagar efter riktiga kraschen.”  

  1. Lyssnade på det här avsnittet när jag var ute och sprang idag, superbra intervju!

  2. Elin skriver:

    Var har du köpt din svarta väska.:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..