Nu är jag tillbaka!

ptfiablogg-13
ptfiablogg
Hur inleder man ens efter sin första bloggsemester på 9 år? HEJ! Jädrar vad jag har saknat er! Och saknat att skriva. Saknat att rensa huvudet. Att formulera ord. Att öppna datorn och låta tankarna rinna ut i tangenterna. Har saknat det oväntat mycket och några gånger var jag på väg att tulla på min egen tanke om att inte öppna datorn på hela veckan, men har hållit mig ifrån det. Har alltså varit helt ledig från bloggen i en vecka och knappt uppdaterat på instagram. Det har varit mer än välbehövligt och också inspirerat. Känner mig lite som en kalv på grönbete nu, det är lite vingligt men också fullt av lust som vill ut.

Spenderade veckan i sommamrstugan med mina föräldrar och Edith hade egentligen tänkt att åka hem igår men ändrade mig så vi åkte hem i fredags istället. Det är en bra grej som jag fått med mig de senaste åren – hur fantastiskt det är att få ombestämma sig. Att ha bestämt något och sedan ändra det för att förutsättningarna ändras. Det ligger en del prestige i att man ska hålla sig till det man sagt och att man ska hålla ut när man bestämt något osv. Varför då egentligen. Om förutsättningarna ändras så att mående blir bättre av att ändra det där beslutet man tog för flera veckor sedan, varför inte då ta ett nytt beslut som är mer förankrat i den verklighet man är i just precis nu. Att ombestämma sig, det är snällt. (Obs. Så länge det inte skadar andra och allt sådant men det förutsätter jag att ni är med på).

Har ett lugn i kroppen. Kanske är det för att jag unnade mig att sträcka ut på yogamattan innan jag satte mig här. Kanske är det för att jag ätit så många kolakakor med ingefära de senaste veckorna att de rinner ur öronen snart. Kanske är det för att jag fått njuta av mitt barn dygnet runt (inklusive fighter som tvingar en att djupandas) utan föris, jobb och allt det där som tar tid ifrån oss. Kanske är det för att jag har mina mjukaste sockor på fötterna. Kanske är det för att jag tog den här veckans semester från bloggen.

Så. Nu är jag tillbaka. Det kommer ett alldeles nybakat inlägg varje morgon vid 06 resten av semestern. Ah. Vilket privilegie det är att tycka så mycket om sitt jobb. Tack.

Puss! 

  1. Saknat att läsa din blogg men klokt och modigt beslut att ta en veckas semester! Välkommen tillbaka😊

  2. Elin skriver:

    Kan ju inte vara en slump… Började idag lyssna på podden Omänskligt igen, där Anna och du pratade om att ombestämma sig. Viktigt ord!

  3. Elin skriver:

    Tjoho! Har saknat dig 😍

  4. S skriver:

    Vi har verkligen saknat dig! Äntligen får jag tillbaka kvälls rutinen med att läsa din blogg😍😍 sluta aldrig blogga fia!❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..