Recept: Sega kolakakor med ingefära

sega kolakakor med ingefära-23
Jag och Edith har bakat kolakakor många gånger de senaste månaderna. Jamen de är ju så lätta att göra och småkakor är ju otroligt underskattade. Och adderar man rejält med ingefära i de här små rackarna så kommer du aldrig vilja sluta göra dem.
sega kolakakor med ingefära-7
Rör även ner vaniljpulver plus vaniljsocker (inser nu att man borde kunna skippa vaniljsockret och bara köra på vaniljpulver) så blir det ännu godare.
sega kolakakor med ingefära-17
Insåg när vi gjort en sats att det kändes onödigt så gjorde en till direkt. Och Edith ville såklart äta smör direkt ur paketet – vad är det med barn och att äta smör rakt upp och ner? 
sega kolakakor med ingefära-14
Smaka av degen = obligatoriskt. 
sega kolakakor med ingefära-28
Havrecappuccino till mamman, babyccino till barnet. 
sega kolakakor med ingefära-39
Min bästa fikakompis!
sega kolakakor med ingefära-42
sega kolakakor med ingefära-25
Gillar att göra dem lite tjockare så det blir riktigt sega i mitten …
sega kolakakor med ingefära-49
Eddan och min projektledare Elin som nu är på semester. Som jag saknar henne! MEN HA SÅ KUL PÅ GRANKAN.

Sega kolakakor med ingefära

» 100 g mjukt smör
» 
1 dl strösocker
» 
2 msk ljus sirap
» 
2,25 dl vetemjöl
» 
0,5 tsk bikarbonat
» 
1 tsk vaniljpulver
» ca 2 tsk
 malen ingefära

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljpulver och ingefära och vänd ner det i smeten. Dela degen och rulla ut till två längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite med tummen. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolakakorna svalna på plåten.

 1. Har tänkt på dessa kolakakor sen du la upp receptet och fick idag äntligen tummen ur att baka dom. Måste bara fråga – hur slutar jag äta dom? 😂

  Tack för en fin, ärlig och mysig blogg, du verkar som en vän en skulle vilja ha.

  Kram!

 2. Louise skriver:

  Låter jättegott! Måste fråga, var kommer de fina muggarna ifrån? 🙂

 3. Elin skriver:

  ÅH! Fint!!! Och jag saknar dig + Edders! Ska hälsa Grankan från er båda 😎😎😎

  1. PT-Fia skriver:

   *hjärtemoji* :)))))) NJUT AV GRANKAN!

 4. Sen blev jag besviken på ditt svar här: https://www.amelia.se/halsa/kost/pt-fia-nej-ketos-ar-ingen-mirakelkur-for-viktminskning/?fbclid=IwAR3nndWR54qN-VrpQRelVQnWthmMgm8yvFGrWZJi-RAN1osSZuN99oDzP44 (Gick inte att kommentera den artikeln så skriver här istället)

  Du har rätt i att det inte är en kur för viktminskning men du har fel i så många andra saker. Det ironiska är att du skriver om långsiktighet. Sätter man sig in i vad ketogen livsstil (ja, det är en livsstil. Allt måste vara i balans, träning, sömn, kosten. Det finns inga genvägar!) handlar om så ser man att det just handlar om långsiktighet och att läka kroppen inifrån och ut. Hur kan det vara fel att äta animaliska fetter, begränsat med protein och rejält med grönsaker till varje måltid? Jag har ätit strikt ketogen kost under två månader och sedan gjort en del avsteg men hela tiden kommit tillbaka till kosten. Det finns inget bättre sätt för att bli av med sötsug och få ett balanserat blodsocker än just ketogen kost.

  1. PT-Fia skriver:

   Vad tråkigt att du inte gillade svaret. Som jag skriver så finns det viss forskning som stöder det men än så länge inte mer än så. Om det fungerar för dig, fantastiskt! Det kan ingen ta ifrån dig och det vill jag inte heller. Väljer dock att inte uppmuntra till någon form av diet (det finns redan så många som gör det om man är intresserad av det) eftersom det är så många som mår dåligt av det och får en osund relation till mat.

   1. Lisa J skriver:

    Uppskattar verkligen din sunda syn på mat Fia – sluta aldrig med den! <3 Givetvis trivs olika personer med olika matvanor, men det är så oerhört skönt med någon som inte är så extrem, i en alltför extrem värld. Kram!

   1. Tack för svar men ketogen kost är fortfarande ingen diet i den bemärkelsen. Kosten handlar om att läka av kroppen och är fortfarande ingen bantningsmetod. Tvärtom går många upp i vikt av att äta ketogen kost. Just för att kroppen blir överlycklig av att få riktig näring och då börjar reparera och laga.

 5. Att barn vill äta smör tror jag har med instinkt att göra. De vet att smör är bra grejer för kroppen. Jag älskar för övrigt kolakakor, men har aldrig testat med ingefära i.

  1. PT-Fia skriver:

   Hoppas att du gillar de här 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..