Sommardagbok #3

ptfiablogg11-13
ptfiablogg11-4
ptfiablogg11-6
ptfiablogg11-11
Jag sitter i dörröppningen till det vi kallar lekstugan. Den delen av den gamla ladan som innehåller gamla skolbänkar och köksgrejer till barnen som kommer hit till sommarstugan. Kaffet värmer mina händer och jag petar bort en fästing som kommer krypande i rask takt över min fot. De är överallt nu. Edith leker bredvid mig och serverar allt från bullar till leverpastej och ”gjejer”. Jag betraktar omgivningen och utsikten. Den gamla sågen, vattnet som ligger alldeles stilla i sjön. Kommer på att jag inte paddlat kanot en enda gång i sommar. Tänker hur fantastiskt det är att få ge allt det här till Ediths uppväxt tack vare mina föräldrar, ett av deras bästa beslut att köpa det här stället. Känner mig trött och utvilad på samma gång. Tillfreds och full av tankar, samtidigt som det är behagligt tomt. Ambivalent. Upp och ner. Jag tittar på min dotter och fylls av kärlek. Vilken jädra upplevelse det är, att ha fått ett barn. Någon timma senare fylls jag av frustration när vi är oense om huruvida det är en bra idé eller ej att borsta tänderna, men det vet jag inte nu. Nu ser jag bara hennes runda kinder och leendet som avslutas i en smilgrop i kinden. Slås av insikten att jag mest är just nu. Känner. Är. Övar mig i att komma närmare känslan igen. Det är fint.

  1. Emelie skriver:

    Hej Fia! Tack för en väldigt bra blogg!
    Jag vet inte om du har delat med dig om vad du mår dåligt av? Något med ditt förhållande? Hoppas verkligen du känner dig bättre snart!

    Stor kram till dig

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..