10 punkter om mitt liv

ptfias1
ptfiaa-5
ptfiablogg1-9
ptfiasblogg9-2
ptfiabloggs
ptfiablo-9
ptfiablogg
01. Saker jag lagade när jag bodde hemma och lärde mig laga mat: Gjorde sockerkakssmet och åt direkt ur bunken, utan intention att grädda den till en kaka. Strössel till glass: havregryn, solroskärnor, muscovadosocker och smör. Sjukt! Korvstroganoff med orimliga mängder grillkrydda.

02. Läste tyska i 6 år i skolan. Kan typ bara säga ”Ich habe nicht eine pferd” som betyder ”jag har ingen häst” om jag minns rätt. Vi fick alltså aldrig prata på lektionerna, utan lade 95% av all tid på att nöta glosor.

03. Naturen fångar mig och får mig att för en sekund att glömma allt. Naturen ger mig perspektiv och ger stunder av starka lyckokänslor. Som alla gånger jag vart när att cykla in i trottoarkanter för att jag måste vända huvudet och betrakta solnedgången som slukar min uppmärksamhet.

04. Jag hade aldrig trott att jag skulle starta eget företag. Det har aldrig funnits som ett alternativ, kanske för att jag inte haft någon i min närhet som drivit eget. Hade inte heller planer på att plugga vidare på högskolan så var säker på att jag skulle hitta en anställning någonstans och knega på så att säga.

05. En gång så stod jag, 18-19 år gammal i någon bar i Dalarna och pratade med en person jag inte kände men var bekant med. Det blir lätt så när man är uppvuxen i en liten stad ”där alla känner alla”, fast egentligen så känner ingen någon. Efter en stund så sa hen ”men du är ju jättetrevlig, det har inte jag hört”. Det var som att hela rummet stannade. Varför då. Vad menar du. Vad har du hört. Vad har jag gjort. Fick aldrig veta.

06. Jag är ”förväntanslös”, vilket jag är tacksam över. Tror att det hjälper det vardagliga måendet mycket. Läs mer om vad jag menar med förväntanslös här!

07. Städare på en målarfirma. Kassabiträde på Lappens vägkrog. Kassabiträde på Mc Donalds. Personlig assistent på HASS. Au Pair i Washington DC. Barista i Oslo. Personlig Assistent i Stockholm. Personlig tränare på World Class. Bloggare. Egen företagare.

08. Namnet Edith (som vår dotter heter) har ingen anknytning till någon av våra familjer. Upptäckte det namnet för ca 12-15 år sedan och skrev upp det med tanken att mitt framtida barn skulle heta det. Kunde inte släppa det och tack och lov så tyckte även Kim om det. Vi valde mellan Ingrid och Edith (jag hade Ture och Harry om det hade blivit en kille, men Kim gillade inte någon av dem) och bestämde oss när hon kom upp på mitt bröst. Edith kändes självklart direkt.

09. Det bästa jag visste var att tillbringa sommarloven liggandes i hallonbuskarna där våra kaniner Skutt, Stampe och Sötnos grävde runt. När kylan släppte flyttade de till sina sommarburar med hage runt hallonhäcken. Där låg jag och mina syskon i omgångar. Läste böcker och gosade med solvarma kaninmagar.

10. Piercade naveln strax efter att jag fyllt 18 år. Var så stolt och trodde nog att jag skulle bli lite mer som Britney Spears med den, *ler*. I verkligheten så avskydde jag att smycket skavde mot tröjorna och fick ta ut den efter tre månader pga infekterad. Hålet växte aldrig igen, supertoppen när huden töjt sig i och med graviditet.

  1. Ein Pferd, Bitte, ha ha😂

  2. Anonym skriver:

    Hej!

    Skulle du vilja skriva ett inlägg om vänskap och att bryta med vänner som inte får en att må bra och liknande?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..