Podcasten Ofiltrerat: Therese Lindgren

ptfiablogg-11
ptfia
Hurra och välkommen till första avsnittet av min podcast Ofiltrerat efter sommarlovet! Det är ingen mindre än Therése Lindgren som inleder säsongen. Vårt samtal kommer att handla om hennes relation till pengar (jag råkar av oklar rappa en snutt) och det faktum att hennes bolag omsatte 19,5 miljoner 2017 (13 miljoner i vinst). Hur har det påverkat henne? Jag konstaterar att det känns svårt att intervjua henne i och med att hon berättat så öppenhjärtigt om så mycket – vad finns kvar att fråga om utan att gå för nära gränsen för det privata? Vi pratar om hennes framgång och om att hon börjat lyfta barnfrågan i sina social medier.

”Ibland så kan det komma frågor om min barndom. Och jag är väldigt restriktiv med att prata om min familj. Mina föräldrar. Och det är mest för att jag känner att det inte är min story att berätta. Dom är skilda och jag har berättat i min bok bland annat, i min första bok så berättade jag att det var en stökig skilsmässa. Men sen har jag valt att inte gå in på det mer. Men det är klart att en stökig skilsmässa med allt vad det innebär, det har ju format mig mycket. Och påverkat mig jättemycket. Just i den åldern. Då var jag 16 år, när man någonstans börjar bli mer vuxen. Så det är väl det som jag väljer att kanske inte fördjupa mig i. Men det är i respekt för mina föräldrar.” 

”Jocke och Jonna skulle aldrig få kommentarer ifall dom drack sojadryck så skulle ju ingen vara på dem om att det är fel sojadryck. Det känns som att jag, som att det är väldigt höga krav på mig ofta.”

”Jag har alltid strävat efter att vara en person som har ett jätterikt socialt liv. Som ska ha mycket kompisar. Som ska ha ett tjejgäng. Som ska vara festens mittpunkt. Och jag har varit den personen också. Men jag gjorde det inte för min skull och det insåg jag efter ett tag för att jag kände mig inte hemma där. Och jag längtade hela tiden hem för att jag har ju kommit fram till att jag är ju en tjej som tycker om att ha få kompisar. Som tycker om att spendera mycket tid med min familj. Jag tycker om djur. Och tycker mycket om att spendera tid med djur. Och spendera tid med mig själv, väldigt viktigt. Och då har jag bara accepterat att det är en sån person jag är. Jag tror att jag behövde gå igenom det där. Att testa på olika.” 

”Jag har pratat med flera stycken andra som gör mycket youtube-videos om vilken riktning det har tagit på YT. Att det blir mer och mer hysteriskt. Mer och mer, såhär galna videos. Och det ska vara sensationslystet eller så ska det vara dramatiskt. Och då kan jag känna att jag saknar den tiden när vi pratade om sånt som betyder någonting.” 

Det och mycket mer finns i veckans avsnitt av Ofiltrerat! Lyssna direkt här nedan eller där poddar finns. 

 1. Karin skriver:

  Jättefint avsnitt! Jag är ett UFO och hade inte ens koll på Therese men hon ger verkligen ett varmt och fint intryck!

  Vill passa på att flika in, trots att jag förstår att ni känner den person som blivit anmäld till soc, att det i grund och botten är en JÄTTEVIKTIG funktion i vårt samhälle. Och tyvärr är det lååångt fler som INTE vågar anmäla, vilket leder till att barn lider, än som slöanmäler för ingenting. Vi behöver folk med civilkurage som vågar anmäla. Jag som förälder skulle, såklart bli orolig om jag fick en anmälan ”mot” mig men GLAD över att någon annan bryr sig om mitt barn och vågar ta sin oro vidare för att kolla om allt är okej.

  Jag har ingen aning om just sakfrågan för den som blivit anmäld som ni nämner men ”det är inte sjukt” att anmäla oro för ett barn – det är ett superviktigt system som vi behöver lyfta upp och använda för att skydda våra barn och kvinnor (ja främst). Sällan ser omgivningen typ tex ren misshandel utan man ser mindre tecken på vanvård eller andra saker som liksom ”skaver” och det är SÅ viktigt att människor känner att de där små grejerna kan vara fog för en anmälan och VÅGAR ta det vidare, därför är det viktigt hur man pratar om det, tänker jag ❤

  1. PT-Fia skriver:

   Tack för värmande ord och för tankar och feedback! ❤️

 2. Filippa skriver:

  Fantastiskt avsnitt. Älskar ditt sätt att intervjua, det känns så himla genuint och ”på riktigt”.

  1. PT-Fia skriver:

   Åh, tusen tack!! <3 Blir så glad!

 3. Lisa J skriver:

  Så kul att podden är tillbaka!! Och jättebra avsnitt😍

  1. PT-Fia skriver:

   Kul att höra! Tusen tack! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..