10 saker som underlättar livet

ptfiablog72
ptfiablog72-2
01. Ryggsäck. Världens bästa grej som är snäll mot ryggen.

02. Att använda sin kropp dagligen så att den får hålla sig aktiv och stark. Inte tänka så mycket ”träning” utan mer ”vill använda min kropp”.

03. En att göra-lista som jobbar med en istället för att bli en börda utan slut. Dela upp din lista i veckodagar och lägg ”hög prioritet” och ”bonus” under varje veckodag. På så vis kan du placera uppgifterna på den dag som de faktiskt kan rivas av och sedan släppa dem.

04. En riktigt stark mixer som gör goda smoothies och soppor.

05. Att våga be om hjälp.

06. Att våga be om hjälp fast man egentligen inte vågar.

07. En sådan där ficka för telefonen som man fäster på armen när man tränar.

08. Att våga vara sann mot sig själv.

09. Att sluta prata om – och lägga fokus på – hur stressad man är.

10. Ägg. Hemma i kylen. Jämt. Löser alla ”är så hungrig och måste ha något snabbt”- situationer. Förutsatt att man äter ägg såklart.

 1. Sofia skriver:

  Punkt 9 – SÅ BRA! Håller med om i princip alla också men just punkt 9 fastnade jag i. Har så många kompisar som VARJE GÅNG vi ses har en förmåga att endast prata om hur stressade de är och hur jobbigt det är och de samtalen kan ta upp hela våran kväll. Jag själv som är mer en (på gott och ont) person som känner stress men kan lämna den åt sidan rätt lätt eller tillfälligt ignorera den och vara mer i situationen när man exempelvis träffar vänner och då vill prata om annat för att inte behöva känna av stressen just då och få umgås och prata om något roligt istället. Är 9 av 10 av gångerna vi ses och de bajsar ur sig all stress-snack tröttare efter att vi setts än vad jag var innan.

 2. J skriver:

  – Havregryn och lingonsylt på jobbet så man alltid kan göra gröt till lunch/mellis
  – Träningstajts med ficka!

 3. ÄLSKAR din blogg, så jäkla bra och inspirerande. Älskar din härliga vardag och inspirerande tips och tankar. KRAMISS

  1. PT-Fia skriver:

   TACK! <3 <3 <3!

 4. nina skriver:

  Brukar drabbas av vårdepression men i år började den i januari och sitter fortfarande i. 30 min kvar tills jag ska träffa en kurator på min vårdcentral. Status: torrkräks av ångest vid mitt skrivbord på jobbet, skäms.. men, ett steg på väg, kan inte må såhär längre.

  1. Skickar lite styrka!
   Hoppas mötet med kuratorn gick bra, förstår att det känns jobbigt men tänk att det här är första steget mot att må bättre och det är såå värt det!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..