Plötsligt kommer en dag då det där förbannat jobbiga känns avlägset

amning ptfia
5b9e98b458b0b-5b9e98b458bbdptfialocc88pvagn-6.jpg
pt-fia-amning-5ad7042c798c2
ptfia-5
ptfia-blogg-17-5b50c0dfd3402
Nu är det ett år sedan jag slutade amma. ETT HELT ÅR har passerat och den perioden som jag då upplevde tog över livet och hela mig, känns så avlägsen. Som ett annat liv. Men jag vet hur det tärde på mig. Kanske framförallt för att jag inte fattade att jag fick amma precis hur jädra länge jag (och Edith) ville och att ingen annan hade något med det att göra. Men jag förstod det försent. Vi ammade i 10 månader, jag började prata om att sluta redan efter 5,5 månader pga oklart men verkligen inte för att jag ville, så började trappa ner vid 6 månader. Trappade alltså ner i hela 4 månader utan att kunna sluta, eftersom jag inte ville och inte var redo.

Det här är nog ett av livets mest intressanta. Hur något som upptar prick ALLT ALLT ALLT när man är mitt i det, i nästa stund känns främmande, avlägset och som att det knappt ens hänt?

Det är nog den största trösten oavsett vad man än går igenom. Att det kommer att komma en dag som den här, då det där förbannat jobbiga känns som ett annat liv för att man är ute på andra sidan.

Här är en text som jag skrev någon vecka efter att ha slutat amma. Läs den gärna och applicera på det du behöver ↓

”När vi väl gör det i livet så kommer det så fantastiskt mycket gott med det. Det kan vara fruktansvärt jobbigt att ta besluten, men känslan av att ha bestämt sig är ju förlösande. Och då blir det plötsligt så lätt. Man liksom vilar i sitt beslut och står stadigt i det … ” läs texten här!

 1. Tess skriver:

  Åh tack för detta! Jag ammar min lilla som fyller 1 på onsdag.. Bara morgon och kväll numera men får ändå kommentarer som ”är det inte dags att sluta nu” eller ”men hon kan väl äta riktig mat” Hade det varit med min första dotter hade jag tagit åt mig men nu med tvåan har jag ett helt annat lugn. Mitt svar på sådana kommentarer är bara ”Nä” och sen inget mer. Brukar få tyst på de flesta 😂

 2. Maja skriver:

  Precis vad jag behövde precis just nu. Tack!

 3. Johanna skriver:

  Så märkligt! Sitter i soffan och känner mig lite nere. Ska just gå och lägga mig. Bestämde mig för att sluta amma idag (min dotter är sju månader) och jag funderar på hur natten ska bli. Så går jag in här och läser detta! Tack för fin text som passade läskigt bra just nu för just mig!

  1. PT-Fia skriver:

   Tack för att du delar med dig! Blir så glad att höra att du blev stärkt av inlägget <3

 4. Karin skriver:

  Men HUR kan det vara ett år sedan.. 😶 Minns dina inlägg kring detta så väl och hade kunnat satt en hand eller två på att det bara var ett gäng månader sedan. Sjukt!

  Själv är jag 7 dgr ifrån bf. Oh hjälp! Så snart aktuellt med amning för mig igen, förhoppningsvis!

  1. PT-Fia skriver:

   Hehe håller med dig! Åh massa grattis och all lycka till! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..