Så mycket jag missat för att jag bestämt mig

ptfiabloggg1
Hej och välkomna till en ny vecka! Det är måndag vilket kan innebära starten på ett långt race fram till en ny helg där varje dag innebär andan i halsen och en längtan bort. Eller så kan vi stanna upp och försöka vara mer i det där förbaskade nuet. Försöka att sänka tempot en aning. Kanske till och med göra något annat än det planerade. Jag ska riva av dagens arbetsuppgifter och ta med Edith till lekparken efter förskolan. Och kanske stanna i den där loppisbutiken som jag har passerat tusen gånger men aldrig stannat i, oklart varför.

Tänk vad mycket man missar genom att inte titta upp, eller bestämma sig för att man redan vet. Som det banala i att jag har passerat den här butiken så många gånger och tänkt att den inte är något att ha, klev in där i helgen pga ett infall och det var ju en DRÖM av loppis där inne. Flera våningar och välsorterat. ÄNDÅ hade jag dömt ut den utan att ens gå in och se vad det var. Så jädra dumt. Och så håller vi ju ofta på i livet. Tror att vi vet utan att ha någon aning.

Jahapp! Så ta med er min lilla loppisbutik-iaktagelse till er den här veckan. Finns det någon eller något som ni dömt ut och kanske borde ge en chans?

Hörs i eftermiddag!

 1. Johanna skriver:

  Börjat så smått med dina närvarotips. Att lämna telefonen i hallen gör under. Ljudlös har jag alltid haft. Skulle denna måndag börja med att inte scrolla vid transport, första dagen på cykel. Gick lekande lätt att cykla 40 min enkel väg. Stolt! Men så gick måndagen över i mörker: jag blev lämnad av min kärlek och bortvald på ett projekt jag varit lojal på arbetet. There is no buisness like showbuisness. Till sist fick punka på cykeln, kunde inte cykla hem. Grät på bussen. Idag är en annan dag. Jag sov på lugnande, har förberett kvällen efter jobbet med böcker, syprojekt och lite avkopplande träning. Kanske blir det en promenad runt sjön och lite fiske. Tack för att ditt kloka perspektiv och dina inlägg finns. Glad tisdag!

  1. PT-Fia skriver:

   ❤️❤️❤️ All styrka till dig!

 2. Försöker stanna upp en liten stund varje dag, reflektera & summera dagen☺Vad går varit bra, mindre bra, vad har jag lärt mig av dagens händelser, vad kan jag ändra på till en annan dag, vad vill jag, vad behöver jag. Men ibland måste jag påminna mig själv om att stanna upp😊

 3. Sara skriver:

  Men berätta! Vart ligger denna faktastiska loppis-butik? Blev orimligt nyfiken!

  1. PT-Fia skriver:

   Återvinnarna vid Skanstull! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..