Du kommer inte att vara ensam

ptfia
Sitter i syrrans soffa och äter kefir. Hade egentligen tänkt ligga nerbäddad vid det här laget men behöver den här stunden att bara sitta. Stod i köket och tog reda på disken när jag upptäckte att det känns lättare att dra djupa andetag nu. Det går ner i magen utan större ansträngning. Så var det inte för ett par dagar sedan. Inser att bilden inte passar så bra till det här inlägget men det är den enda som togs idag och en fika blir väl aldrig fel. Hur som helst.

Veckan som kommer är speciell på så många olika sätt. Framförallt för att jag får tillträde till min nya lägenhet på fredag. Mitt första alldeles egna hem. Har aldrig någonsin tidigare bott ensam (bor ju med Edith såklart men ni förstår), bara hemma, i kollektiv med kompisar och sambo. Undrar hur det är. Och i början på nästa vecka så flyttar bloggen. Och på tisdag får jag äntligen berätta allt om Malmö.

Och nu när ni vet vad jag går igenom så känns allt mycket lättare. Det är nog svårt eller omöjligt för någon som inte levt med sina bloggläsare i 10 år att förstå, men att dölja saker för bloggen tär sönder mig. Det är som att undanhålla saker för sina nära vänner och det påverkar på ett sätt som inte går att förklara.

Förutom er kärlek så är jag helt överväldigad över allt stöd och omtanke som kommer från oväntat håll. Kvinnor som jag har i min bekantskapskrets eller jobbat/jobbar med har uttryckt att de vill stötta, finns, ställer upp osv. om och när jag behöver. Har nog aldrig tidigare upplevt den här typen av systerskap som det är. Någon erbjöd sig att passa Edith, att gråta ut, en annan som bara haft en strikt arbetsrelation erbjöd sig att ses och prata för att hon gått igenom liknande och många har sagt att de finns och stöttar.

Och vad vill jag säga med det? Om du funderar på att gå igenom något liknande men tvekar för att du tror att du ska bli ensam – du kommer inte att vara det. Människor kommer att finnas där och stötta dig, även från de mest oväntade håll. En klok själ sa det till mig i somras och hon hade helt rätt.

För det är en annan sak jag inte räknat med. Att ni är flera som skrivit till mig och berättat att ni funderar på separation eller att inte mår bra i era relationer men att ni inte vågar ta steget. Därför skriver jag det ovan. Du kommer inte att vara ensam.

 1. S skriver:

  Jag anlitade dig efter min separation för 5 år sen, o det blev ju inte alls bra. Vi var på helt olika ställen mentalt o åldersmässigt, o jag kände mig ganska värdelös så jag avslutade prenumerationen.
  Men att se dig i tv nu o läsa din blogg så ser jag att du oxå utvecklats o har större förståelse för andra situationer, känslor o personer. Bra att få se!

 2. M skriver:

  Hej! Jag flyttade till min alldeles egna lägenhet i somras efter en separation/10 år i förhållande och jag vill bara säga att även om det kändes svårt innan så är det MAGISKT att bo och bestämma allt själv❤️ Det har varit så härligt att få lista ut allt ifrån vad som finns i min kyl när bara jag bestämmer till inredning till om jag vill prioritera att lägga alla pengar på ”onödiga” saker som fika och snittblommor istället för storhandling🙈 Så ja, jag hoppas du också får känna den härliga känslan, ruset av ett eget hem!

  Och så ett litet tips, typ ALLT går att köpa på blocket, från designmöbler till hemelektronik till IKEA-klassiker. Det kan bli rätt dyrt att bygga upp ett eget hem har jag märkt men jag har verkligen sparat tiotusentals kronor (!) och massa miljö inte minst på att handla begagnat. Kram o lycka till!! Det kommer bli bra!❤️

 3. Therese skriver:

  Åh jag tänkte faktiskt på ditt malmöuppdrag nu i helgen och undrade om det blivit offentligt än vad det handlar om. Ska bli kul att höra 😄

  1. PT-Fia skriver:

   Hurra, hoppas du gillar! 🙂

 4. Amanda skriver:

  Jag är i stormens mitt i min egna separation och jag är så JÄKLA nöjd över mitt beslut att våga lämna efter 6 år. Periodvis är det skit och jag känner mig ensammast i hela världen. Tufft också att se vänner och bekanta gifta sig och skaffa barn och man själv står på ruta 1 igen. Men för det mesta är jag ändå glad. Ska snart köpa mig min egna lägenhet och börja dejta. Har fantastiska vänner och underbar familj. Tänker att det blir bra det här. Jag vill unna mig själv 110%-ig lycka med en man som jag ser en framtid med. Och man vet att man gjort rätt när man inte kände så i det förhållandet man var i.

  Styrkekramar till dig i din separationsprocess!

  1. PT-Fia skriver:

   Tack för att du delar med dig! All styrka till dig! <3 <3

 5. Lisa J skriver:

  Imponerad av din styrka. Kramar❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..