Ordbajs – här och nu

ptfia sofia ståhl bloggs-5
God morgon söndag! Borde rimligtvis skriva förmiddag eller så eftersom klockan närmar sig 12 men känner mig knappast vaken än. Tröttheten har satt sig bakom ögonen och jag har den där känslan av att ha bomull runt huvudet om ni förstår vad jag menar? Ändrade planerna idag. Behöver vara ensam och göra ingenting. Vi blev klara med målningen i lägenheten redan igår vid lunch så det finns egentligen ingenting jag måste göra idag.

Sov närmare 10 timmar inatt och har ägnat förmiddagen åt att äta mackor med creme cheese, persika, basilika och flingsalt, druckit flera koppar kaffe och tittat på Working moms på Netflix (tips!). Fastnade direkt. Blev också lite sorgsen eftersom det påminner mig om bebistiden med Edith när jag jobbade på. Ammade i möten. Hade henne med överallt. Fantastiskt på ett sätt. Men också så krävande. Har svårt för hur det pratas om att det är så väldigt lätt att kombinera bebis och jobb idag. Visst går det, jag hade nog inte velat ha det annorlunda. Men det kostar på vilket man också behöver prata om.

Solen skiner och lockar på mig. Blev så väldigt sugen på att ta mig till Myrorna i Ropsten och gå runt där hyllorna. Och ta en kaffe i solen.

Ha en mysig söndag!

 1. Johanna skriver:

  Full förståelse att du med ditt yrke behövde jobba. Kan också dock med två barn i bagaget där jag unnat mig ganska långa föräldraledigheter känna att bilden av jobb och barn romantiseras. Tycker det är en sån lyx att jag kan vara mamma till 100%. Mitt barn och jag mår bäst av det. Närvaron. Klart man blir rastlös ibland, men… känns så rätt. Många verkar så stressade och längtar bort bebistiden för de vill leva som förr och klagar på sömnlöshet osv för att de jäktar runt bland jobb. Verkar jobbigt.

  Stor kram till dig, lycka till med din nya tillvaro!

  1. PT-Fia skriver:

   Tack för att du delar med dig av tankar! Kram!

 2. Eira skriver:

  Detsamma till dig fina!! Hoppas du hittar något på Mmyrornas. Själv är jag på jakt efter sockerlådor, men de är ju såå dyra 🙈

 3. M skriver:

  Jag ser också working moms, och tycker också den är så intressant eftersom man också får en inblick i USAs arbetskultur och syn på mammor.

  Generellt tycker jag det är ett stort problem att det i sociala medier (kommer nog mycket från USA faktiskt) är viktigt att ”visa upp” att livet inte förändrar sig när man får barn. Det är status att kombinera barn med jobb, att amma medan man blir fixad till något photoshoot, är på möte etc. Det förväntas att man redan första veckorna efter förlossningen har kommit igång med träningen igen, att man fixar sig och håller sig snygg, att man är ute och är social med vännerna, och att man håller liv i förhållandet med datenights, snabbt kommer igång med sexlivet etc.

  Jag tycker det är synd att man inte värnar mer om bebisbubblan, och den stora omställningen det faktiskt är att få barn och tar sig tid att vara i nuet. Träning och middagar har man hela livet på sig att göra! Tycker de första 3-6 månaderna av barnets liv iallafall borde vara helt fredade från krav och måsten, med 110% fokus på att lära känna varandra.

  Sen förstår jag att du som egenföretagare blev tvungen till att arbeta och tänka på din firma tidigt. För där finns tyvärr inte möjlighet för lyxen att ”checka ut” från övriga livet när man är nybliven mamma.

  All styrka till dig i skilsmässan och den just nu stormiga perioden i ditt liv ❤️

  1. PT-Fia skriver:

   Tusen tack för att du delar med dig av dina tankar och för värmande ord! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..