Det här har varit min livlina den senaste tiden

ptfiapauluns0000-39
Jag tänker att aktivt välja bort saker under jobbiga eller utmanande perioder i livet är viktigt. När livet kräver omöjliga mängder energi så gör vi oss själva en otjänst om vi fortsätter förvänta oss att vi ska leverera som vanligt i allt.

Att ta aktiva beslut, välja bort, ombestämma sig och prioritera är och har varit min livlina de senaste månaderna. Det har gjort all skillnad.

Som idag då jag egentligen bestämt att träffa min syster och hennes barn i nya lägenheten – något jag ville och har sett fram emot – men när jag vaknade så var det enda rätta att boka om det. Var helt enkelt för slut och osocial.

Som att jag undvikit att boka in saker på kvällarna för att ha dem fria till att styra upp livet.

Som att jag bett att få återkomma längre fram, när livet är lite mindre intensivt, när gulliga branschkollegor velat boka in luncher.

Som att jag inte prioriterat att ta beslutet om vart jag ska träna någonstans i höst (byter ställer iom att vi byter kontor plus flyttar) just precis nu, utan låta nytt kontor, nytt hem osv falla på plats först och sedan ta det beslutet när jag landat lite. Vill jag gå på yogastudio? Köra på SPR vid Mariatorget? Actic i sjöstan? Det enda jag vet är att det är ett beslut som inte är superakut och jag är ju aktiv hela tiden ändå, det får räcka just nu.

Små saker som ändå hjälper längs vägen.

 1. Maria skriver:

  Klokt. Samma här de senaste månaderna. Behöver luft i kalendern för tillfället.
  Jag hade tränat hos kommunikologcenter.se. Fantastisk rörelseträning. P

  1. PT-Fia skriver:

   <3 Tack för tips! :)

 2. Sofia skriver:

  Har din syster ett kid?!?! 😮 hade ingen aning!

  1. PT-Fia skriver:

   Min äldsta syster yes! Inte Linnea! 🙂

 3. Bengan skriver:

  Helt rätt. Jag har kämpat mot psykisk ohälsa i snart 20 år och jag har hela tiden försökt mota med mig själv att göra saker och ställa upp och säga ja för att jag var rädd att förlora vänner. Nu gjorde jag det ändå men inte alla. De riktiga vännerna är kvar och nu det senaste året har jag lärt mig att det är ok att faktiskt bara säga nej, vara hemma och må dåligt nån dag. Bryta ihop och komma igen. Som t.ex de senaste veckorna som varit tuffa. Har äntligen börjat få rätt hjälp också. Nu är ju inte det som ditt sätt men det gäller som sagt hitta sitt sätt som passar sig och situationen. Det känns tryggt att veta att du är en klok människa.

  1. PT-Fia skriver:

   Tack för att du delar med dig! All styrka till dig! <3

 4. Kloka, kloka du!🌹

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..