I annonssamarbete med PAULúNS

Vad innebär vardagsfrukosten för dig?

/Annonssamarbete med Paulúns

ptfia pauluns-19
ptfia pauluns-27
 Jag har alltid gillat vardagsfrukosten. Den har inneburit olika saker genom livet. När jag bodde hemma dukades hela bordet upp innan skolan för att mätta mig och mina syskon. I vuxenlivet har den varit en skön stund att bara vara på, speciellt efter att jag insåg att jag skulle byta plats på frukosten och att göra mig i ordning – det är för övrigt ett tips: Uppdatera och utvärdera dina morgonrutiner ofta. Att istället göra mig klar först och sedan äta frukost minskade tempot på morgonen.

Ett tempo som sedan höjdes när Edith kom, även om vi ofta får lång tid tillsammans på morgonen eftersom hon periodvis gillar att vakna i gryningen. Nu vill jag försöka att hitta nya rutiner i och med min flytt och allt vad det innebär.

Om man ska rangordna vardagsfrukosten genom mitt liv så är nog gröten en klar vinnare. De senaste åren med granola på toppen. Men strax efter kommer smoothie, mackor och sedan yoghurt eller fil. Jag vill äta ordentligt på morgonen. Måste fylla på med mycket energi för att orka och märker direkt på mitt humör om jag ätit för lite frukost.

Återkommer ofta till min kärlek till frukostmat. Här nedan finns en smoothie som jag ofta återkommer till. Det är ett bra basrecept att använda och sedan krydda till med ingefära, kardemumma eller andra frukter. Och granolan höjer proteinvärdet, gör den mer mättande och ger det där krispet.

ptfia pauluns-20
Paulúns granola är alltid utan tillsatt vitt socker – just den med hallon, jordgubb & kokos skiljer sig från övriga granola-sortimentet med sitt ännu lägre sockerinnehåll och de sockerarter som förekommer är från frukt och bär. Den finns i smakerna ”mullbär & kardemumma”, ”hasselnötter & dadlar”, ”hallon, jordgubb & kokos”, ”kanel, mandel & äpple” och ”kakao & hallon”.
ptfia pauluns-6
Just smaken ovan ”hallon, jordgubb och kokos” är en av mina favoriter och innehåller 53% fullkorn vilket är utmärkt för en frukostprodukt. Och har du inte provat att toppa din gröt med granola – gör det! Det är förbaskat gott. 
ptfia pauluns-5
Recept smoothiebowl med fyra ingredienser
1 skål

1 dl Pauluns granola (välj din favoritsmak!)
ca 2-3 dl frysta hallon och blåbär

ca 2-3 dl havremjölk
1 banan
1/2 citron
1/2 avokado
1 tsk chiafrön

Gör såhär:

Skala banan, avokado och citron och lägg i mixern. Häll ner frysta bär, havremjölk och chiafrön. Mixa samman till en krämig smoothie och häll upp i en skål. Strössla över Paulúns granola och toppa med några bär. Klart!

 

 1. Älskar Pauluns granola med kakao och hallon 🤩🤩

  1. PT-Fia skriver:

   Jaaa! Den är riktigt god! 🙂

 2. H skriver:

  Älskar gröt! Måste prova att toppa med granola. 😋

  1. PT-Fia skriver:

   Åhja, du kommer inte ångra dig! 🙂

 3. Jess skriver:

  Klockan ringer 5.20. Då är man inte så sugen på stor frukost. Blir mest en tallrik fil och ingefärsshot o lite kaffe. Macka och ägg vid fika på jobbet vid halv 10.

  1. PT-Fia skriver:

   Det är förståeligt! Fint att höra att du hittat fram till något som fungerar för dig! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..