Så fick jag jobbet som programledare – de ringde mig

ptfia lyckomaten tareq taylor
ptfia lyckomaten tareq taylor-3
ptfia lyckomaten tareq taylor-2
ptfia lyckomaten tareq taylor-4
ptfia lyckomaten tareq taylor-5
I början på 2018 fick jag ett mail från en kvinna som heter Lotta och jobbar på SVT i Malmö. Hon presenterade en idé för ett TV-program som hon utvecklade tillsammans med en kollega. Ett program med mig och Tareq Taylor som programledare! Eller att det var programledare som var min roll förstod jag aldrig där och då, mer att jag skulle vara coach. Min projektledare Elin besvarade snabbt mailet och bad Lotta ringa mig. Jag promenerade hemåt när hon ringde och blev så glad över hennes samtal. Hon berättade om idén kring Lyckomaten och frågade om jag ville ligga med i pitchen. Hon berättade att det fortfarande var en lång process och att programmet skulle presenteras. Jag tackade ja efter att ha trippelkollat att det var sunda budskap och sådant som jag kan stå för. Så började processen. Lotta uppdaterade mig regelbundet fram till juni då hon glatt meddelade att programmet hade gått igenom och skulle bli verklighet!

DET SKULLE BLI VERKLIGHET! Jag trodde liksom inte riktigt på det ändå men var ändå superglad. Det var nog först när jag var nere i Malmö för att träffa Tareq för första gången för att se om vi hade bra kemi som det slog mig – jag ska göra ett TV-program!! Och inte nog med att jag ska göra ett TV-program, jag ska programleda skiten! Och jag får vara med i vartenda steg av utvecklingen! För det är så att jag har fått vara med i varje steg av den här processen. Jag har suttit på möten och skype-möten, vi har haft workshops och brainstormat. Vi har varit kreativa, skitit ur oss idéer, provfilmat och vänt ut och in på oss själva för att komma till det som tillslut blev Lyckomaten.

Jag vet inte vad jag är mest stolt över – att få SVTs förtroende som programledare, att få vara med i alla steg av utvecklingen av programmet, att många av mina idéer är moment som vi ser i programmet eller att mitt namn hela tiden återkom i SVT stora målgruppsundersökning som de gjorde inför utvecklingen av det som blev Lyckomaten. Jag är så förbannat stolt över allt! Och snart har det premiär! Jag hoppas, hoppas, hoppas att ni kommer att uppskatta det och tycka om det lika mycket som jag gör. Jag hoppas att det ska inspirera, att ni ska bli förtjusta i våra fantastiska och mänskliga deltagare och att ni ska ha roligt när ni tittar. Och att ni ska lära er och känna alla möjliga känslor. Och att kanske till och med få med er något som gör att ni reflekterar en stund på ert eget liv och hälsa. Herregud så nervös jag blev nu. Puss och kram!

Ps. Premiär den 10 oktober i SVT 1, kl. 20.00.

 1. Camilla skriver:

  Är så glad för din skull <3 ska bli så spännande att se.
  Kram

  1. PT-Fia skriver:

   Tusen tack <3 Blir så glad att höra att du vill kolla! Kram!

 2. Grattis igen❣️Så kul för dig att fått vara med i hela processen😊Ska bli kul & spännande att titta på programmet 😊

  1. PT-Fia skriver:

   Tack Helen, blir så glad över dina ord! <3 <3

 3. Lisa J skriver:

  Ska bli så kul att se programmet! Kan verkligen tänka mig att du är PERFEKT för uppdraget, förstår att så många föreslog dig i målgruppsundersökningen!

  1. PT-Fia skriver:

   Åh, tack tack tack <3 <3

 4. Johanna skriver:

  Heja dig! Ska bli så roligt att se programmet!

  1. Malin skriver:

   Så glad för din skull! Ska bli så kul att se <3

   1. PT-Fia skriver:

    Blir så glad att höra <3 <3 <3

  1. PT-Fia skriver:

   Blir så himla glad att höra att du vill kika! <3 <3 <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..