Oh my, vad fort allt går!

 

header

När jag tittar på våra barn blir jag intensivt påmind om att tiden går SÅ snabbt. De växer, lär sig massa nya bra saker och nya hyss. Och denna satsning på en ny god vana till exempel. Vi började ju nyss, typ igår! Ändå skrev jag ”dag 50” i min reflektionsbok häromdagen. Under veckan som pågår testar jag nu att äta som senast 20.00. Därefter är det paus och tid för att låta magen och tänderna få vila lite extra. Jag har en tendens att ofta bli lite småhungrig eller småsugen framåt kvällningen men tänker nu försöka ducka för det och se hur det går. Jag försöker också plugga som en liten iller för att förhoppningsvis få flera hellediga dagar här över påsk. Vi åker upp till vårt kära Njutishus och jag hoppas på mycket njut. (Njut kan då betyda: varma brasor, långpromenad, lite bastu, kanske träffa kär vän, pyssel- och bustid med barnen, myskläder, långfrukost – kanske med nybakt bröd och ägg i äggvästar. Ja med mera!)

Vinden i ryggen som jag hade i början utav utmaningen har mojnat lite. Fullt naturligt tänker jag. Men mina fina coacher hejar på in mot mål och påminner mig just nu om att se lite extra på alla fina goda vanor jag nu har och vad lite det egentligen är jag behöver finslipa på. Att vara lite mer självsnäll och lyssna mer inåt.

20170218_111014_HDR

”Du Angelika, du är himla bra som du är och det du gör räcker långt”. Så säger de, typ. Vad skönt det är att ibland få höra det av andra! Och vad svårt det kan vara att själv tänka så. Men jag övar! Och så har jag har ett ess i rockärmen i form av en liten ask nogsamt plockade små smultron från i somras. Dessa har jag som en lockande ”snuttefilt” om någon kväll skulle kännas värre än andra under veckan som kommer. Då tar jag bara fram en liten gnutta sommar ur frysen och drömmer mig bort en stund. Och förresten apropå min GLAD-lista som jag skrivit om i ett tidigare inlägg. På den finns en punkt som bara är möjlig att göra två gånger per år och det är att jul-/påskpynta.

Så nu passar jag på! Glad Påsk! Kram /Angelika

20160322_164041_HDR

LOADING..