Perfekt vegansk sommarmiddag

Soooooool!
Asså, den här känslan av sol mitt i allt annat kaos i mitt inre, den värmer verkligen. Till och med under den mörkaste av perioder så känner jag en bubblande lycka där inne. Solen värmer på så många sätt.
Och mina fantastiska barn gör resten ;)

Soooooool!
Asså, den här känslan av sol mitt i allt annat kaos i mitt inre, den värmer verkligen. Till och med under den mörkaste av perioder så känner jag en bubblande lycka där inne. Solen värmer på så många sätt.
Och mina fantastiska barn gör resten ;)

IMG_1676

Och nåt annat som är härligt när solen kommer fram. Det är alla ljumna och goda maträtter du kan laga. Sånt känns inte lika kul när det är kallt.
Så här bjuder jag på en perfekt picnic-sallad, eller enkel middag till familjen eller vännerna.

Jag tycker ofta det är svårt att hitta bra alternativ till ost. Om du vill göra pizza och lasagne med smält ost, då har verkligen veganprodukter kommit som håller måttet riktigt bra. Och även när det gäller mer ”hushållsost”-aktiga alternativ.
Men när det kommer till andra sorters ost så tycker jag sällan att någon lyckats. Men för nåt år sedan så hittade jag denna fetaost av soja som jag verkligen gillar. Den har syran och konsistensen. Den smälter om pastan är varm och den funkar som ett perfekt substitut om du saknar fetaost men vill undvika något från djurriket.
Jag har hittat denna på Coop och jag har även hittat den på Ica. Men inte i alla butiker. Men det är iallafall ett tips om ni letar. Jag lät den vara med på bild så det inte känns lika svårt att leta efter den.
Peston jag använder är även den en vegansk variant. I de flesta pestosorter så är det ju ost. Det finns få utan. Urtekram har en god ekologisk pesto utan ost, men den är även nötfri. Jag älskar nötter och blev så glad när jag hittade Zest-pesto på Goodstore nyligen. Den är fylld av nötter men helt vegansk och eko. Så det är tips på vad jag använde. Men känn er fria att experimentera på egen hand ;)

IMG_1642

VEGANSK PASTAPESTO MED FETAOST

Koka 400g pasta (strozzapreti Zeta eko)

🌱Ta fram en stor skål och häll ned:

200 g kärnfria Kalamata oliver

10-15 cocktailtomater skurna i halvor

100 g Vegansk fetaost (Sheese Greek style) skuren i små tärningar

Några nävar färsk bladspenat

Några nävar färsk ruccola

Örtsalt

2 nävar Pumpafrön

🌱Skölj pastan ljummen i kallt vatten. Och klicka ned några skedar Pesto (Zest basilika & nötter) i pastan.

🌱Blanda den ljumna pestopastan med grönsakerna och osten. Servera med kalla & krispiga Alfalfa Groddar. Njut!

 

LOADING..