Låt Aviciis tragedi bli en ögonöppnare

 

 1. Varje gång jag går in och läser din blogg så blir jag litet klokare och lite mer ödmjuk inför livet. Tack för dina inlägg som beskriver livet ur alla möjliga perspektiv. Du är generös och modig-på så många vis.

 2. Tim Bergling var en helt fantastisk smart rolig omtänksam omtyckt värdefull givmild kärleksfull och betydelsefull kille han var älskad av alla sina vänner familjen fans Avicii var en jätteduktig och grymt bra DJ artist han spelade jättebra låter jag älskar verkligen hans låter dom är så fina och coola så sorligt att han gick bort så ung jag blev jätte ledsen och helt förkrossad när Avicii gick bort i fredags den 20:e april och jag är fortfarande ledsen :( :(

 3. Vilken bra text! Jag håller med dig- att se dokumentären om Avicci är som att gå lite sönder. Och jag hoppas och vill och tror att vi mer och mer kan ta vara på allas våra olikheter istället för punscha varandra efter någon slags manual om vad som ska innebära det ”bästa & lycka” i livet. Jag tror inte vi kan skriva och prata nog om likaväl introvert personlighet som psykisk ohälsa och möjligheterna till att stödja och hjälpa varandra till välmående istället för tvärtom. Tack Sanna för mycket bra och viktiga ord!

 4. Samhället varför inte införa ämnen i skolan som berör psykisk hälsa. Skolan är en förberedelse för livet så varför inte lägga in ämnen för bra Självkänsla,att vi duger som vi är utan prestation osv
  Samhället är tufft och barn och ungdomar mår dåligt idag, hur ska de må som vuxna om de redan nu mår dåligt?
  Vi måste agera NU!
  Psykisk ohälsa får aldrig nonchaleras eller förminskas.Det är allvarligt och ett stort lidande som pågår ofta i det tysta. Människor dör så som Tim gjorde.Han försökte verkligen få omgivningen att fatta men blev inte tagen på allvar, förrän nu?

 5. Han ville aldrig göra giggen. Han bad om att få slippa tusen gånger. Först gick kroppen sönder sen själen. Han ropade på hjälp jätte länge. Ingen lyssnade. Musikbranschen dödade honom. Bit för bit.

 6. Vet ni vad? Jag tror ni inte alls är insatta i vad som egentligen hände för ni har ingen aning hur det är att vara introverta. Försök inte få detta att bli psykisk ohälsa för att man inte som person orkar stå i rampljuset utan måste hämta energi genom att vara själv. Ni har ingen aning alls och att påstå att introverta är psykiskt sjuka är att gå alldeles för långt! Ni extroverta måste börja inse att människor är olika och att det är ni som driver snälla omtänksamma introverta till stupet inget annat. Visa lite respekt och sluta kalla oss psykiskt sjuka, konstiga osv precis som vi skulle vara massmördare allihopa. Dags att inse att det är de introverta som skapar det finaste här i världen och någonstans behöver man få ro att skapa och det sker endast i vår egen värld.

  1. Psykisk ohälsa har väl inget att göra med att vara konstiga eller mördare. Extroverta kan väl också hamna i psykisk ohälsa det har inget med introvert att göra.Det har med mänsklighet att göra. Att det inte pratas mer om det är just den gamla fördomen att om man är psykiskt sjuk är man konstig och farlig.Det kan hända vem som helst

   1. Nu pratar jag inte om psykisk ohälsa utan att man kan bli driven till stupet av extroverta som inte alls har förstående för hur en människa som är introvert mår av att hela tiden bli utsugen. Detta är snarare utbrändhet av att så många personer kräver mycket av en och man vill alltid göra sitt yttersta för att alla andra skall må bra även om man själv egentligen inte orkar. Detta har inte med psykisk ohälsa att göra utan sättet man är på! Detta är ett tillstånd som extroverta människor inte förstår därför jobbar en introvert ihjäl sig i hopp om att man skall få samma respekt tillbaka. Vad har detta med psykisk ohälsa att göra?
    Sen skulle jag även vilja veta varför en person som tex personen i Toronto som körde in i en folkmassa där man som huvudrubrik skriver att denna person inte hade några vänner, varför detta har någon betydelse i vad personen är kapabel till? Introverta trivs i sitt eget sällskap och varför skall man utmåla detta som något fel eller att detta var varför han körde in i en folksamling?

    1. Håller med Ellen. Tim var introvert och led än mer av den typen av liv. Det är en läggning och inte en sjukdom. Däremot är det en sjuk norm som påstår att alla alltid vill vara tillgängliga, socialisera och i rampljuset. Historiskt är det dessutom en anomali och udda företeelse som uppstått i vår tid.

     Vidare borde entouraget runt Tim åtalas en masse för att bidragit till hans förtida död. Den är obeskrivligt självupptaget att komma med uttalanden som hans manager med attityden att pengar är det enda viktiga. Det är det tydligen för denne i.a.f. Att gråta ut och påstå att Tim var hans ‘familj’ efteråt är så ihåligt att man vill skratta.

 7. Underbara Sanna så spot on. Vi måste våga prata om psykisk ohälsa. Såg dokumentären om Tim. Det krossar mitt hjärta å se honm så trasig och alla runt om bara stampa på honom. Hopp Tim har frid nu. Lider själv av psykisk ohälsa. Psykisk Ohälsa SYNS Inte. Det är dax att öppna ögonen och basunera ut vårt budskap. Går inte och sopa under mattan mera .
  Kram

 8. En måste leva sann mot sig själv, sann mot hur man är annars uppstår panikångest, stress och dålig självkänsla. Folk borde jobba mer med personlig utveckling för att förstå sig själv bättre. Jag är introvert, folk tror inte det om mig för jag är ju så social, nej det är jag inte! Visst kan jag prata och skratta med folk, det handlar inte om det. Jag trivs bäst när jag är ensam eller med nära familj och vänner. I min ensamhet hämtar jag kraft och energi. Tim var också en introvert människa som levde ett extrovert liv. Det är inte hållbart i längden. Håller med om att filmen om hans liv var tung att se, hur alla bara såg honom som en penningko att mjölka så länge det gick. Manager Arash Pournouri som säger en sak i dokumentären och visar att pengar är allt för att sen gråta ut i pressen och säga att pengar betyder inget, de gjorde bara musik för att de var roligt. Det gäller att prioritera rätt i livet, hälsa, familj och vänner, glädje, fritid, pengar behöver man för att köpa mat och kläder men lycka går inte att köpa! Jag är rik men jag har inte mycket pengar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..