Det viktigaste i livet, snälla lär er!

Jag hoppas ALDRIG att jag nånsin behöver använda mina kunskaper inom ämnet. Jag önskar för allt i världen att detta bara är en kunskap som jag kan få bära ”helt i onödan”. Men det känns ändå som en säkerhet, trygghet och framförallt självklarhet att som förälder (och egentligen människa överhuvudtaget) ha denna kunskap.

Det jag pratar om är såklart hjärt och lungräddning. Något av det viktigaste vi kan lära oss.

Igår tog jag med mig min vän Elinor och gick för andra gången sedan mina barn kom (vartannat år) på en HLR-kurs.

Img 7467

Det var via företaget Life in mind som jag gjorde detta. Ett företag som är grundat av ambulanssköterskan Camilla Thurell. Och en kurs som jag även gått på tidigare.
Jag har köpt utbildningar till mina föräldrar och jag skulle varmt rekommendera henne och hennes kurs till alla jag kan nå ut till.

C90f50ba 8f3d 495a ac0f 3f798c371430

Igår körde hon sitt största event hittills och gjorde det för 130 personer. I vanliga fall är det ofta små grupper.

Och det som är bra är att vi alla får öva så det sätter sig i kroppsminnet. Det övas på om du satt i halsen. Vad gör du med spädbarn? Med barn över 1 år? Och med vuxna?

Hur gör du om hjärtat stannat på ett litet barn eller vuxen?
Så viktig kunskap!

Så det enda jag kan göra just nu (då allt blir än mer verkligt efter att ha övat och hört historier om familjer vars barn satt i halsen) Det är att rekommendera dig, er förskola eller mormor och morfar etc att GÅ DENNA KURS!!! Snälla se till att vara åtminstone lite förberedda om olyckan är framme. <3 Var med och rädda liv, öva HLR.

B2b0c8aa f56a 4d45 a4c6 966193736199

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..