Vi har tydligt skapat oss ett beroende

Insikten om hur sårbara vi är utan våra telefoner idag ;)
Jag ska byta telefon idag, eller jag håller på med det i detta nu. Och det där med att återställa all info vi har i våra telefoner… Well, det tar sin tid ;)

Jag är så tacksam att jag har ett abonnemang där jag får support vid byte. Just det där tekniska är nämligen något som lätt kan få mig stressad.

Så, nu sitter jag här och väntar sedan 09.30 imorse (Klockan är nu 13.00) Och väntar på att molnet ska återskapa min lur i min nya Iphone. Och redan nu har jag kommit på mig själv vid ett gäng tillfällen att hänvisa atoll något på nätet eller liknande som jag behöver min telefon till. Jag har i ren reflex plockat upp den och varje gång lika snabbt kommit på mig själv att ”Just det, den kan jag ju inte använda nu”.

En liten reminder i hur ofta vi faktiskt använder våra telefoner. Det som annars kan gå på så mycket automatik. Intressant det där. Ett samhälle där vi vant oss vid något som inte ens fanns för bara 20 år sedan, knappt 10 år sedan.
Så sårbart på ett sätt, hur vi alla byggt upp i stort sett allt kring datorer. Vågar inte ens tänka på om någon stor krasch skulle inräffa.

Några reflektioner i väntan på min nya lur ;)
Trevlig helg!

  1. Fiskis skriver:

    Så fint av er tidning att inte låtsas som att alla lever i glamour.

  2. Micaela skriver:

    Skrollar och skrollar… har blockat mig själv från många sidor. Bl.a. Aftonbladet och Facebook då det ger mig så mycket negativ energi men ändå skriver man in adressen i sökfältet då det är av ren vana..
    nu läser jag bara några bloggar med bra energi. Din bland annat.
    Funderar på en 3310. Det är inte en sån du har köpt? 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..