Vegetariska världsdagen

Idag kliver vi in i oktober. Den första riktiga höstmånaden i mina ögon. Och det startar vi med något positivt, nämligen Vegetariska världsdagen.

En dag som idag, den 1 oktober uppmärksammas  runt om i världen.I Sverige arrangeras dagen av Svenska Vegetariska Föreningen, Riksförbundet hälsofrämjandet och Veganföreningen i Sverige. Och det är en dag som går tillbaka ganska många år i tiden. Den första Vegetariska Världsdagen inleddes 1977 av North American Vegetarian Society.  Fördelarna med en vegetarisk livsstil ansågs ge djuren ett bättre etiskt liv. Dessutom ledde det till andra miljömässiga och hälsomässiga fördelar.

Och det är ju även något som jag är den första att skriva under på även idag.

Att se hur det växtbaserade sortimentet ökar i butikerna. Att höra hur fler och fler pratar om att de börjar förändra sina invanda mönster i att bara äta kött dagligen och att förstå hur en helt ny generation växer upp med ett mer hållbart tänk. det glädjer mig.
Och för att fira denna dag s tänkte jag bjuda er på ett av de godaste recept jag lagat på länge. En perfekt rätt om du dessutom har många äpplen över (som många av oss har denna period på året)
Och är du en riktig köttälskare, eller någon i din närhet. Då kan jag varmt rekommendera denna rätt som en perfekt övergångs-maträtt. Våga testa. den är magisk!

Image 1 6

🌿
HÖSTIGT ”LÅNGKOK” MED OUMPH
🌿

💚
Skär upp 4 ÄPPLEN i bitar & stek upp i OLJA med 4 msk TOMATPURÈ i en gryta.
💚
Häv ner 2 påsar (á280g) OUMPH (Hittas i frysdisken. Jag körde Garlic & Thyme, men neutral funkar också bra)
💚
Häll över 2 dl RÖTT VIN, 1 liter VATTEN, 1 msk TIMJAN, 1 msk KANEL, 1 msk AGAVE/HONUNG och 2 GRÖNSAKSBULJONGTÄRNINGAR. Koka ihop 30 minuter. (Vill du koka längre så är det bara ett plus, men behövs verkligen inte)
💚
Koka under tiden POTATIS i saltat vatten.
💚
Smaka av grytan med SALT och SVARTPEPPAR.
💚
Servera grytan med potatis och en god SALLAD. Njuuuuut!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..