Supergott med äpple

Jag älskar hösten.
Well, kanske inte allt. Inte de där tidiga mornarna som hur tidigt jag än kliver upp, ändå lyckas bli stressiga och lite smått hysteriska precis när vi alla tre ska klä på oss alla ytterkläder och ut genom dörren ;)
Det där med regnkläder, skalbyxor och extra strumpbyxor under mjukisarna är väl kanske inte favoriten för mig just nu. Och jag vet ju att de kommande månaderna knappast innebär mindre kläder att trä på, hehe.

MEN, jag älskar allt annat med hösten. Den friska luften, lukten av frukt i naturen, den rena energin då allt byter skepnad och knoppar sig inför nästa år. Nystart på många plan.

Och jag älskar att ta tillvara på det som naturen ger oss. Och just nu är det äpplen i överflöd. Så jag kokar ihop den ena middagen efter den andra med äpplen som bas. Och det blir såå sjukt gott, varenda gång.

Testa själva. Jag ger er kvällens middag och gårdagens middag. Snabbt, enkelt och gott. Barnen slickade tallriken lika ren som jag själv ;)

Img 0648

YOGHURTCURRY MED ÄPPLE

Tag 1-2 GULLÖK, 5 klyftor VITLÖK, 1 rejäl bit INGEFÄRA och hacka. Tag även 3-4 ÄPPLEN & skär i bitar. Stek upp i OLJA.

Häll ned 300 g VEGOBITAR (Anamma) och stek upp.

Pressa ned 1 LIME i pannan och häv ned 2-3 msk CURRYPULVER, 1 smulad GRÖNSAKSBULJONG & 4dl VATTEN. Koka några minuter.

Rör i 2-2,5 dl VÄXTYOGHURT (Jag tog Plantis soja eko naturell) & 2 msk HONUNG/AGAVE och koka ihop en stund.  Smaka av med SALT. (Ganska rikligt denna gång när jag följde min smak)

 Avsluta med att klippa i ½ kruka KORIANDER och kasta i 250 g COCKTAILTOMATER.

Servera med RIS och GURKA och gärna kall YOGHURT.

Img 0649 2

GRÄDDKOKTABFILÉBITAR MED ÄPPLE & DRAGON

Tag 1-2 pkt FILÈBITAR (Hälsans kök) och stek upp i OLJA tillsammans med 2 RÖDLÖK och 3 ÄPPLEN som du skurit i klyftor/bitar.

Krydda med SALT och SVARTPEPPAR, 3 tsk DRAGON, 1 smulad GRÖNSAKSBULJONG.

Häll ner 2,5 dl MATLAGNINGSGRÄDDE (Havre alt Soja), 5 dl VATTEN, 2 msk HONUNG/AGAVE. Koka ihop ca 10minuter.

Smaka av med 1 tsk VITVINSVINÄGER & SALT.

 Servera grytan med MATHAVRE och en god SALLAD.

  1. Åsa skriver:

    Du borde ge ut en kokbok!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..