Två rymdägg på opera

Igår var jag på Opera.
Jag går sällan på Opera och är heller inte en av de som skulle påstå att jag förstår allt inom opera,men jag gillar det. Det är pampigt. Och igår tog jag med mig en av mina vänner Marc, och gick på den nyskrivna ”Tristessa”.

En i mina ögon fantastisk föreställning som jag njöt av rakt igenom. En feministisk kamp som påvisar kvinnans utsatthet. Och scenografin var magisk. En njutning för ögat, utöver njutningen för örat av alla på scenen med de vackra mäktiga rösterna.

Då operan i sig är rätt extrem på många sätt så var även klädkoden densamma. Och publiken kom verkligen som den de ville vara. Jag älskade det. Hela publiken var fulla v rosa och lila, gröna och blåa peruker. Det var stora klänningar och höga hattar, blinkande eyeliner och lysande kavajer. Så underbart!

IMG_0716

Jag och Marc klädde upp oss till två rymdtvillingar och klev in i det futuristiska temat på vårt eget vis. En stil som jag är helt bekväm i och skulle kunna bära på vilken fest som helst. Det här är jag. En del av mig.

IMG_0717

Vi hade en riktgt fin kväll och framförallt så gladdes jag så åt hur alla i publiken släppt sina eventuella hämningar och gått all in. Så fint att se, sådan frigörande känsla.

IMG_0739

Dessutom sprang jag på några härliga människor som jag tycker om och kunde mingla med i pausen. Det gjorde ju knappast saken sämre.

IMG_0724

Härliga Bianca och Tiffany Kronlöf var med och förgyllde kvällen <3

IMG_0731
Och en guldbeklädd Fredrik Strage stod för musiken i pausen.

Så, för dig som aldrig varit på Opera, ta chansen och se denna. En oväntad opera i mina ögon med stiletter och sex på scenen, droger och dekadens i nutid. Men även en stark djupare mening som lämnade en känsla när jag själv gick från salongen.

Det som är så bra nu är ju att allt textas till svenska på scenen så det är lätt att hänga med även om du inte hör vad de sjunger. Min räddning kan jag säga ;)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..