En perfekt brunch för en barnfamilj

Ni vet den där känslan (ni som har barn främst, eller vänner med barn, vänner som ni gärna träffar) då ni någon gång ibland vill gå iväg utanför hemmet och hitta på något. Något lite extra. Kanske när någon fyller år eller då ni vill möta upp en vän till familjen.
Men många gånger slutar det med att det enda alternativet ändå blir att ses i en park, för det är enklast. Enklast för att barnen är glada, du kan prata litegrann mellan varven och du behöver inte be om ursäkt för att du har barn som leker och är barn, så som barn är och bör vara ;)

Men ibland så kan iallafall jag längta efter att kunna ta med barnen ut. Och då menar jag ut på något ställe. Och i min värld har det inte funnits. Jag har aldrig kunnat slappna av då mina barn har spring i benen och det skulle bara innebär en stress för mig, dåligt samvete för både barnen som inte fått min hela fokus och den eventuella vännen som inte fått det heller. Ja ni fattar. Många av er nickar nog instämmande just nu ;)

Men igår så testade jag ett nytt koncept. Ett koncept som Clarion Hotell på söder i Skanstull tagit fram och testar just nu. Och det blev succé kan jag säga!

IMG_0867

Jag tog med mig familjen på brunch. Både mina föräldrar och mina barn.

En brunch där dessutom köket ansträngt sig extra för att fixa god veganmat (jag hörde av mig innan) Och det var såklart ett plus. Och ett tips jag skulle vilja ge till er alla, hör av er innan och kolla vad de kan erbjuda er. Sätt lite ”press” på ställen och visa att vi är fler som gillar växtbaserat ;)

Men det var inte det som var själva grejen. Nej, det som gjorde dagen extra fin var att Clarion nu testar att samarbeta med Nannyakuten, så alla barn har en lekkompis i barnhörnan.

IMG_0849

Succé kan jag säga! Kane-Lee blev helt lyrisk över sin ”barnvakt” som han kallade henne, & rusade dit direkt mellan matpauserna.

IMG_0864

Lakkie-Bee föredrog mest att hänga med oss, men gick lite emellan. Alla får göra som de känner och det är just det som kändes så fint.

IMG_0868

Barnen är välkomna, de får leka & ta plats och jag kan slappna av trots lek & stoj mitt i maten.
Ett härligt & välkomnade koncept som jag verkligen uppskattade. Och som jag gärna rekommenderar vidare.

Även om jag älskar att hänga med mina barn, så är det så fint att kunna göra något som detta. Att sitta ett par timmar och prata med de jag vill prata med, samtidigt som barnen har hur kul som helst. Och att hela stället är välkomnande mot barn och inte kastar arga blickar åt en om de skrattar och leker. Personal som behandlar även de små som individer och gäster som sig bör.

IMG_0866

Sedan blir det såklart inte riktigt stillasittande och oavbrutna samtal ändå ;) Men så är det ju att ha barn. Och så ska det ju vara också kan jag tycka. Men det blev ändå en väldigt fin upplevelse. Kane-Lee ville aldrig gå hem, och det är ju knappast den vanligaste reaktionen med en 4-åring på restaurang ;)

IMG_0869

  1. sara skriver:

    Förstår precis din poäng, men tänker ändå att barn inte kan få all fokus hela tiden, det är nästan helt omöjligt även om man är två föräldrar.

  2. Va´ mysigt det verkar! Och vilka fina söner du har!

  3. Karin skriver:

    Var bor du nu?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..