En perfekt söndagsmiddag

Idag har varit en riktig skön höstsöndag.

Vi har fixat på gården hemma hos mina föräldrar. Fikat utomhus i solen, och så har jag även hunnit med att ta ett av mina sköna höstdopp.
Jag känner verkligen hur bra kroppen mår av detta, att kicka igång hela systemet genom ett snabbt dopp. Och så länge som vädret är så här fantastiskt så är det bara skönt. Vattnet var 11 grader idag och sjunker stadigt, men jag börjar redan nu fundera på att fortsätta även i vinter. Fast då lär ju en bastu behövas ;)
I vilket fall så är jag helt övertygad om att detta är nyttigt för kroppen och jag skulle verkligen rekommendera fler att testa.

Avslutningsvis så hittade jag på en riktigt god paj till middag. Jag slängde i mycket av det som jag hade hemma och det blev supergott. Pajskalet gjorde jag mer fiberrikt med havrekli och rågmjöl. Allt blev perfekt i combo. Så här har ni ett perfekt helgrecept på en god middag.

IMG_1233

VEGANSK FÄRSPAJ MED FETAOST

Tag en matberedare & häv i 2 dl VETEMJÖL, 1 dl HAVREKLI, 1 dl RÅGMJÖL, 0,5 tsk SALT & skär ner 125-150g kallt MJÖLKFRITT MARGARIN, 2 msk kallt VATTEN. (Har du bara en bunke så knåda ihop allt med fingrarna)

Tryck ut degen i en pajform och ställ i kylskåpet 20 min. (eller 10 min i frysen.)

Nagga sedan pajdegen med en gaffel. Förgrädda skalet i ugn på 225 grader 10 minuter.

 

Gör under tiden fyllningen:

Tag 2 GULLÖK och 5 klyftor VITLÖK, hacka & kasta ned i en panna tillsammans med 300-400 g VEGOFÄRS, 3-4 skalade RÖDBETOR i bitar & 100-150g GRÖNKÅL skuret i bitar. Stek upp i OLJA.

Häv i 1 pkt KROSSAD TOMAT (á400g), 1 msk OREGANO, 1 msk BASILIKA, 1 smulad GRÖNSAKSBULJONGTÄRNING, SVARTPEPPAR, SALT & 2-3 dl VATTEN. Koka ihop.

Häll färsen i pajskalet. Blanda ned 50g smulad VEGANSK FETAOST. (Jag körde Violife, men buteisland Greek Style går också bra. Dessa ostar hitta spå bland anat Hemköp, Ica och Goodstore)

Hacka upp 100g SÖTMANDEL och rosta i en panna så smaken träder fram ordentligt.

Tag 3-4 filéer av ROSTAD PAPRIKA (som finns att köpa inlagda i glasburkar) och skär i bitar.

Strö nötterna över. Lägg även i paprikabitarna utspritt. Och avsluta med att smula över 50g VEGANSK FETAOST.

Grädda pajen mitt i ugnen 15-20 minuter på 200 grader. Låt den gärna svalna lite innan du skär i den. Servera med en god SALLAD. Jag gjorde en på SALLADSMIX, TOMAT, GURKA, OLIVER, RÖDLÖK, ÄPPLE, OLIVOLJA, ÖRTSALT, SVARTPEPPAR, BJÖRNBÄRS BALSAMVINÄGER.

LOADING..